Operațiunea „Opriți Dricul!”, pe Calea București

Primăria Craiova intră pe „drumul oaselor” și amenință să pună capăt comerțului de sicrie și expoziției permanente de furgonete funerare de pe principala arteră de circulație a orașului.

Firmele de servicii funerare nu vor mai primi autorizație dacă își fac sediul pe bulevard, cele deja existente sunt băgate sub camuflaj sub amenințarea amenzilor și a retragerii autorizației de funcționare. Nu este singurul tip de activitate amenințată.

Totul printr-un regulament de uranism pe care municiăalitatea se pregătește să-l adopte, cel mai probabil la finalul lunii următoare. Documentul, intitulat REGULAMENT LOCAL –„stabilirea categoriilor de interventii in vederea reabilitarii fronturilor construite in zona de actiune prioritara Calea Bucuresti din Municipiul Craiova”, a fost postat pe site-ul primăriei Craiova de câteva zile, fiind lăsat în dezbatere publică, iar, potrivit anunțului municipalității, persoanele fizice sau persoanele juridice interesate pot depune propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, până la data de 19.03.2021, la Centrul de Informatii pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, str A.I. Cuza nr. 7, prin fax: 0251.411.561 sau e-mail: consultarepublica@primariacraiova.ro.

Proiect de regulament: fără funerare, auto și second-hand pe Calea București

Anunțat inițial ca un proiect de reabilitare termică a blocurilor, planul municipal umblă și la specificul activităților comerciale derulate la parterul imoblielor de pe Calea București. Trei domenii distincte sunt vizate, acestea urmând a primi interdicție la autorizare pe viitor. „În condițiile prezentului Regulament, în vederea asigurării unui caracter de reprezentativitate în zona riverană Căii București, se interzice schimbarea de destinație a locuințelor aflate la parterul imobilelor de locuințe colective în:

INTEGRAL în INDISCRET