Operaţiunea “Noi vrem pământ” la primărie. Craiova, la ultima rundă de mediere cu comunele limitrofe

prefect dolj elena costea Operaţiunea Noi vrem pământ la primărie. Craiova, la ultima rundă de mediere cu comunele limitrofe poze

Municipiul reşedinţă de judeţ e în litigiu pentru delimitarea teritoriului administrativ cu patru dintre comunele învecinate. Graniţele Craiovei ar putea fi stabilite de judecători

Prefectul de Dolj, Elena Costea, a prezentat astăzi stadiul operaţiunii delimitarea a teritoriilor administrative ale localităţilor din judeţ. Un număr de 15 litigii între unităţile administrative din judeţ sau între comune din Dolj şi unităţi similare din Olt şi Mehedinţi persistă şi la ora actuală.

Municipiul Craiova are în continuare probleme cu delimitarea teritoriului administrativ pe graniţa cu comunele Podari, Cârcea, Şiminicul de Sus şi Malu Mare.

Potrivit Elenei Costea, şedinţele de mediere ale Craiovei cu comunele învecinate au loc astăzi, în caz de eşec operaţiunea de delimitare urmând a fi dată pe mâna judecătorilor.

“Pentru tronsoanele pentru care, la finalul acestor runde de mediere se va menţine starea litigioasă, Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj va sesiza instanţele de contencios administrativ cu privire la acţiunea privind stabilirea hotarelor unităţilor administrativ-teritoriale”, a declarat Elena Costea.