OOOOPS! Primăria Craiova n-are bani pentru plata membrilor din birourile electorale

solomon unpr candidaturi 024 OOOOPS! Primăria Craiova n are bani pentru plata membrilor din birourile electorale poze

Municipalitatea craioveană nu are prevedere bugetară pentru plata indemnizaţiilor cuvenite pentru preşedinţii, locţiitorii şi membrii birourilor electorale de circumscripţie şi de secţie de votare. 

Vestea au aflat-o ieri membrii din biroul electoral de circumscripţie Craiova de la directorul economic al primăriei, Nicolae Pascu.

Edilii nu au prevăzut pentru plata birourilor electorale nici un leu în bugetul pe 2012, poate şi pentru că, la data aprobării bugetului, toată lumea era convinsă că alegerile locale vor fi comasate cu cele parlamentare din toamnă.

Problema ar putea fi rezolvată printr-o rectificare de buget, numai că sunt slabe şanse ca aleşii locali să se mai întrunească în şedinţă de consiliu local până la data alegerilor.

După scrutin, prima şedinţă, sau – după caz – primele şedinţe sunt dedicate exclusiv vvalidării mandatelor noilor consilieri locali şi alegerii viceprimarilor, ceea ce înseamnă că rectificarea de buget să apară cel mai devreme la sfârşitul lunii iulie.

 

Pe lângă biroul electoral de circumscripţie deja constituit la nivelul municipiului, în Craiova vor funcţiona, pe perioada alegerilor, peste 160 de birouri electorale ale secţiilor de votare, formate din preşedinte, locţiitor şi încă 9 membri reprezentanţi ai partidelor politice. Indemnizaţiile stabilite prin lege pentru plata acestora trebuie achitate din bugetul local.