ONGFest – Târgul Economiei Sociale ajunge la Craiova

comunicatus ONGFest – Târgul Economiei Sociale ajunge la Craiova poze
ONGFest – Târgul Economiei Sociale ajunge weekend – ul acesta la Craiova. Pentru două zile,  Esplanada Teatrului National “Marin  Sorescu” devine o scena deschisa a societăţii civile craiovene. Peste 25 de organizatii s-au inscris in eveniment. Acestea vor avea ocazia de a-si expune programele si proiectele publicului larg si de a intra in contact cu cetatenii.
Weekendul trecut caravana ONGFest a oprit la Iasi si la Bacau. Peste 8 000 de persoane au vizitat standurile celor 70 de organizatii si au participat la spectacolele de strada oferite de catre organizatiile participante.
Timp de o lună şi jumătate, între 9 septembrie şi 16 octombrie, caravana îşi va stabili tabăra în Iaşi, Bacău, Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timişoara şi Constanta. In acest weekend, evenimentele ONGFest – Targul Economiei Sociale vor avea loc in 3 locatii diferite: Sibiu, Craiova si Miercurea – Ciuc.
Conferinţa de presă care va anunţa sosirea caravanei ONGFest la Craiova va avea loc vineri, 23 septembrie, începând cu ora 11.00, în Sala Mica a Primăriei Municipiului Craiova.
Coordonatori locali si parteneri ai evenimentului sunt Asociatia CRONO (Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-Profit din Oltenia) si Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI). Evenimentele ONGFest – Targul Economiei Sociale din Craiova au loc cu sprijinul Primariei Municipiului Craiova.
Weekend-ul acesta Craiova gazduieste ONGFest – Targul Economiei Sociale. Evenimentul, care a inceput pe 9 septembrie in Bucuresti, va traversa intreaga tara si se va incheia pe 16 octombrie. Esplanada Teatrului National “Marin Sorescu” este locul in care cele peste 25 de organizatii inscrise in eveniment isi asteapta vizitatorii.
Ca de obicei, componenta expozitionala este completata de o serie de seminarii si workshopuri, pe teme precum economia sociala, educatia globala, programe private de finantare a intreprinderilor sociale, cooperativa consumatorilor responsabili. Partenerii locali vor sustine seminarii in cadrul carora se va vorbi despre initierea unui centru de resurse pentru intreprinderile sociale din Oltenia si despre proiectele comunitare ale organizatiilor de romi. Conferinta de presa prin care este anuntata sosirea caravanei ONGFest in oras va avea loc vineri, 23 septembrie, incepand cu ora 11.00, in Sala Mica  a Primariei Municipiului Craiova. Coordonatori locali si parteneri ai evenimentului sunt Asociatia CRONO (Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-Profit din Oltenia) si Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI). Informaţiile complete despre program sunt disponibile pe site – ul evenimentului, www.ongfest.ro.
Seria evenimentelor din cadrul caravanei ONGFest – Târgul Economiei Sociale a început la Bucureşti. Manifestarea, care anul acesta a fost organizata sub numele de Târgul Economiei Sociale, a fost deschisa pe data de 9 septembrie în cadrul Conferinţei Naţionale a Economiei Sociale. Rapoartele prezentate au evidenţiat rolul şi ponderea economiei sociale în România, angajator a 3,3% din totalul forţei de muncă salariate din România. Cu această ocazie a fost lansat primul Atlas al Economiei Sociale, o publicaţie care prezintă datele esenţiale la zi de natură economică şi financiară ale organizaţiilor de economie socială din România şi anume: asociaţii şi fundaţii, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, casele de de ajutor reciproc ale pensionarilor, cooperative meşteşugăreşti, cooperative de consum şi cooperative de credit.
Caravana ONGFest este o platformă unică de comunicare directă, la nivel național, pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). În acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor între ONG-uri, instituții publice și companii.