Omagiu “Conducătorului iubit”: Doină de jalea lui Enceanu la “Maria Tănase”

m cretu enceanu miting Omagiu “Conducătorului iubit”: Doină de jalea lui Enceanu la “Maria Tănase” poze

Angajaţii ansamblului cer păstrarea directorului propus la decapitare administrativă, “un adevărat LIDER”. Liderul a plecat în concediu

 

După regii şi direcţiile din primărie, bate vântul schimbării şi la insitituţiile de cultură din subordinea consiliului local. Ultima pe listă e Ansamblul Maria Tănase, al cărui director, Constantin Enceanu, tocmai ce-a primit calificativul “nesatisfăcător” de la comisia de evaluare a primăriei şi se pregăteşte de înlocuire. Proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării managementului de la “Maria Tănase” abia ce-a aterizat pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local din 19 octombrie, că reacţia a şi apărut, instantaneu, sub forma unul “memoriu” semnat de majoritatea angajaţilor ansamblului, prin care aceştia cer primarului Lia Olguţa Vasilescu şi consiliului local să nu cumva să-I lipsească de “opera” şi “plus valoarea” pe care le-ar fi adus Enceanu în instituţie.
Printre meritele directorului pe picior de plecare enumerate de subordonaţi se numără şi faptul că unitatea a avut sub conducerea sa “cele mai mari succese pe plan artistic” susţinând “spectacole cu bilete şi nu numai” în cele mai mari oraşe din Oltenia şi în Bucureşti, şi că a reuşit, “prin intercomunicarea cu salariaţii săi să formeze în cadrul ansamblului o adevărată familie” dovedind că “este un adevărat LIDER”.
Documentul, care poartă antetul Ansamblului Maria Tănase, a fost înaintat azi primarului şi consilierilor locali.

DSCN8619 Omagiu “Conducătorului iubit”: Doină de jalea lui Enceanu la “Maria Tănase” poze
În timp ce subordonaţii îi cântă osanale, specialistul în floclor Enceanu dă dovadă că a îmbrăţişat întru-totul tradiţiile populare. Aşa se face că a depus la primărie tradiţionala cerere de plecare în concediu, obicei moştenit din bătrâni în sistemul bugetar printre directorii în prag de destituire. Şeful de la Maria Tănase solicită să plece în concediu în perioada 16 – 22 octombrie.