Oltenia bagă bani în proiectul „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”. Dindirică vrea un buget de 90 de milioane de euro

cj dolj 14 Oltenia bagă bani în proiectul „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”. Dindirică vrea un buget de 90 de milioane de euro poze

Consiliul local municipal Craiova și două consilii județene s-au angajat deja să aloce fonduri suplimentare pentru cultură, în susținerea candidaturii Craiovei la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

CLM Craiova a votat în ședița ordinară de joi angajamentul privind suplimentarea bugetului destinat culturii pentru următorii șapte ani, urmat la câteva ore de Consiliul Județean Dolj, care a decis să aloce suplimentar echivalentul a 4 milioane de euro acestui domeniu.

Potrivit președintelui ACEC 2021, Lucian Dindirică, toate județele Olteniei, asociate cu Craiova în competiția pentru titlul european, vor proceda la fel.

„ Acești bani nu sunt sume pe care i-am solicitat, nu sunt bani pentru Asociație, ci bani pe care v-am solicitat să-i suplimentați din bugetul CJ, pentru proiecte culturale ale consiliului județean. Astăzi s-a votat la CLM Craiova și la CJ Olt același gen de proiect pe card sunteți chemați dumneavoastră să-l votați, urmează săptămâna viitoare proiecte similare în ședințele de consiliu județenean de la Severein și Târgu Jiu. Sumele acestea sunt incluse în aplicația Municipiului Craiova pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, împreună cu Oltenia în 2021 și noi le considerăm sume securizate, pentru că provin de la autorități locale și județene care prezintă seriozitate. Vă pot spune în premieră că bugetul pe care îl prognozăm pentru proiectul Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 este de 20 de milioane de euro”, a spus Lucian Dindirică.