Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa la întâlnire cu craiovenii din Valea Roşie

olguta prio Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa la întâlnire cu craiovenii din Valea Roşie poze

Candidatul USL la Primăria Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a mers în cartierul Valea Roșie, alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, candidat pentru un nou mandat.   Candidații USL au fost însoțiți de câteva sute de susținători în vizita din cartier. Ion Prioteasa și Lia Olguța Vasilescu au stat de vorba cu craiovenii din zonă. Printre problemele semnalate de locuitorii din Valea Roșie, s-au numărat câinii vagabonzi, lipsa locuințelor pentru tineri și starea foarte proastă a aleilor dintre blocuri.

olguta prio nede Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa la întâlnire cu craiovenii din Valea Roşie poze

„Cred că trebuie făcută reabilitarea termică, blocurile arată îngrozitor, aici nu au început proprietarii să își facă reabilitare termică precum în alte cartiere, au rămas exact ca acum zeci de ani. Nu s-a făcut nimic, nu există nicio îmbunătățire. Câinii vagabonzi, ca de altfel în întreaga Craiovă, sunt o mare problemă și, bineînțeles, asfaltul care lipsește de pe aleile dintre blocuri, sunt lucruri care trebuie rezolvate”.

În legătura cu lipsa locuințelor pentru tineri și locuințelor sociale, candidatul USL pentru fotoliul de primar, Lia Olguța Vasilescu, a spus că vrea să construiască un cartier de locuințe pentru tineri unde o garsonieră va costa circa 8000 de euro iar un apartament cu două camere  maxim 15000 de euro.

Despre persoanele cu venituri foarte mici, Lia Olguța Vasilescu a afirmat că vrea să pună în aplicare un program social care funcționează cu succes în Constanța.

olguta prio2 Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa la întâlnire cu craiovenii din Valea Roşie poze

„Eu am spus că vreau să pun în lucru programul care se aplică în Constanța, vis-a-vis de persoanele cu venituri foarte mici. Acolo, 50000 de familii care au venituri sub 8 milioane de lei vechi, primesc un pachet cu mâncare de la primărie, dar există o condiție, foarte importantă din punctul meu de vedere, și anume, toți cei care beneficiază de acest ajutor trebuie să fie cu datoriile la zi, pentru întreținere, impozitele către bugetul local ș.a.m.d. Acest lucru face ca 97% dintre constănțeni să aibă datoriile plătite la zi. Or, la noi, știm foarte bine problema pe care o avem cu Regia de Termoficare și din cauza faptului că sunt mulți cei care nu își achită aceste datorii.

Până la urmă cele 2 milioane de euro care se alocă în Constanța pentru a se ajuta aceste familii, reprezintă o sumă mai mică decât cele 20 de milioane de euro pe care le au craiovenii către regiile din subordinea primăriei”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, Ion Prioteasa, a vorbit despre programele sociale pe care viitorul primar va trebui să le pună în aplicare în Craiova, împreună cu ajutorul Consiliului Județean. Candidatul pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean, Ion Prioteasa, a vorbit despre necesitatea unei colaborări instituționale, mai strânsă, în vederea dezvoltării orașului Craiova și a județului Dolj.

„În primul rând, să spunem că ne aflăm în Valea Roșie, un cartier muncitoresc, un cartier cu destule probleme sociale, un cartier în care oamenii au avut locuri de muncă și marea majoritate, acum nu le mai au. Cred că una din prioritățile Consiliului Județean și ale Primăriei ar fi atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă, astfel ca oamenii să aibă un orizont, să își pregătească copiii pentru viață și să aibă siguranța zilei de mâine.         În al doilea rând, ar trebui rezolvate problemele de infrastructură. Ne-am plimbat și am văzut blocuri, am văzut cămine de nefamiliști, cămine sau blocuri care sunt aproape ghetouri și ar trebui să se facă ceva cu ele. Aici este o populație foarte săracă și noi trebuie să găsim formele, forțele, banii, de unde or fi ei, din țară sau străinătate. Dar, sigur că da, gândul nostru zboară către programele sociale ale UE. Bineînțeles, ne gândim și la bugetele proprii care trebuie făcute cu mai multă chibzuință, iar banii trebuie dați, în mod special, acolo unde oamenii au mai multă nevoie”, a spus Președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa.