Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa, întâlnire cu investitorii turci

 

olguta prioteasa Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa, întâlnire cu investitorii turci poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și președintele companiei ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş., din Turcia, Ahmet Firuzhan Kanatli, au semnat, vineri, în sala de ședințe a CJ, un protocol de colaborare care urmărește stimularea creării de locuri de muncă stabile.

Conform protocolului de colaborare, Consiliul Județean Dolj și Primăria Municipiului Craiova se angajează să asigure sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii de utilități necesare investitorilor din zona metropolitană a Craiovei, inclusiv din Parcul Industrial.

Potrivit prevederilor documentului menționat, compania ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş. va colabora, la rândul său, cu autoritățile locale și furnizorii de utilități și servicii publice pentru a realiza, pe un teren cu suprafața de aproape 8 hectare, situat în Parcul Industrial Craiova, o fabrică pentru produse de panificație.

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a subliniat importanța pe care investiția realizată de compania ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş. o are pentru oraș și pentru județ, în condițiile în care deschiderea fabricii de produse de panificație va duce la un număr semnificativ de angajări, iar materia primă va fi asigurată de la furnizorii locali.

„Este o investiție de o deosebită însemnătate pentru Craiova, prin care vor fi create 350 de locuri de muncă foarte importante pentru comunitate. Ne bucurăm că l-am avut ca oaspete chiar pe patronul firmei ETI.

Pe lângă investiția de 30 de milioane de euro și cele 350 de noi locuri de muncă, este de remarcat faptul că materia primă va fi luată – așa cum a promis președintele companiei ETI, Firuzhan Kanatli – din județul Dolj“, a declarat primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a evidențiat, în cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții companiei ETI, buna conlucrare între administrația locală și cea județeană, atragerea investitorilor din Turcia în Parcul Industrial Craiova fiind un rezultat al acestei colaborări.

„Ne bucurăm să constatăm că intenția dumneavoastră de a veni și de a investi la Craiova este foarte serioasă. Iată că, printr-o investiție de câteva zeci de milioane de euro, se creează un număr important de locuri de muncă, iar faptul că în fața dumneavoastră se află conducătorii celor mai reprezentative instituții pe plan local – Consiliul Județean Dolj și Primăria Municipiului Craiova – demonstrează foarte clar că am conlucrat și am colaborat foarte bine pentru a vă fi alături și a vă determina să vă așezați la Craiova.

Ne bucurăm că ați decis ca materia primă pe care o veți folosi pentru produsele care vor ieși de pe liniile de fabricație de la Craiova va fi luată de aici, de pe piața locală din Dolj. Trebuie să știți că Doljul este între primele județe ale țării din punct de vedere al agriculturii, beneficiind de o climă favorabilă.

Mai trebuie să cunoașteți și că administrația județeană și cea locală au învățat foarte bine lecția finanțărilor europene nerambursabile, o bună parte din banii destinați dezvoltării fiind atrasă din fondurile puse la dispoziția României de către Uniunea Europeană. Acești bani, care se iau în anumite condiții și după anumite reguli și rigori comunitare, reprezintă o sursă importantă pentru noi. Ne vom face în continuare datoria și vom încerca să atragem cât mai multe fonduri europene.

O parte a proiectelor finanțate din acești bani sunt derulate în comun de către Consiliul Județean Dolj și Primăria Municipiului Craiova, iar aici mă refer la cele care privesc infrastructura de apă și canalizare sau la sistemul de gestionare a deșeurilor menajere.

Vorbesc mai mult despre fondurile europene pentru că noi, deși pornim dintr-o zonă mai puțin dezvoltată, în fiecare an realizăm proiecte serioase, astfel încât celor care vin la noi, după o vreme mai îndelungată, le este imposibil să nu recunoască toate aceste lucruri bune care s-au întâmplat aici“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.