Olguţa Vasilescu: Putem avea anticipate în mai. UNPR,viitor ONG

m olguta vasilescu1 Olguţa Vasilescu: Putem avea anticipate în mai. UNPR,viitor ONG poze

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu crede că, o dată cu demisia lui Boc, s-a precipitat calendarul pentru alegerile parlamentare anticipate, acestea putând fi organizate în cursul lunii mai, înaintea alegerilor locale.

“Demisia Guvernului Boc rezolvă multe probleme procedurale referitoare la alegerile anticipate, în sensul că s-a scurtat mult termenul de organizare a acestora. La un simplu calcul, ne dăm seama că data de organizare a alegerilor, cu tot cu campania electorală, poate fi sfârsitul lunii aprilie, începutul lunii mai. Perioada de campanie între locale şi parlamentare nu poate coincide, dacă ne uitam cu atenţie pe Hotărârea Curţii Constituţionale, fiindăa acolo se precizează destul de limpede că o persoana nu poate fi împiedicată să participe, în calitate de candidat, la locale şi generale. Asta înseamnă că alegerile locale se pot organiza la termen”, scrie, pe blog, Lia Olguţa Vasilescu.
Senatorul PSD prevede un viitor nu tocmai optimist pentru UNPR în actualul context.
“UDMR vrea anticipate, dacă ar fi sa judecam după declaraţiile liderilor… Deci, care ar fi impedimentul? Cineva aşteaptă să se redreseze PDL? Destul de complicat să mai poată! Cât despre UNPR, dacă nu au vreun Obama, pitit prin sediu, care să-i crească 20 de procente într-o lună, cred că e limpede că vor fi un viitor ONG care să-l susţină pe Basescu”, mai arată Lia Olguţa Vasilescu.