Olguţa Vasilescu: Investiţie de 100 miliarde lei vechi la Căminul de bătrâni

vali giurcaolguta vasilescuionut stroe 1 Olguţa Vasilescu: Investiţie de 100 miliarde lei vechi la Căminul de bătrâni poze

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a vizitat astăzi Căminul de bătrâni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor.  Edilul şef i-a anunţat pe bătrâni că azilul în care locuiesc va beneficia de o investiţie importantă ca va ajunge la circa 100 de miliarde de lei vechi.

“Este ziua persoanelor vârstnice și am venit în vizită ca să îi sărbătorim pe cei mai nefericiți, din punctul meu de vedere, dintre bătrânii craiovei. Le oferim un spectacol și vreau să le dăm o veste bună în premieră. Este vorba de accesarea unor fonduri europene pentru reconstrucția acestui azil în valoare de 100 miliarde de lei vechi. Pe data de 10 octombrie vom avea vizita pre-contractuală, iar începând de luna viitoare vom intra practic în linie dreaptă  pentru accesarea acestor fonduri care, zic eu, sunt o veste bună și o să-i bucure”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Bătrânii internaţi la azil au avut parte şi de o surpriză din partea conducerii instituţiei. Vali Giurcă, directorul Căminului de bătrâni, le-a pregătit un spectacol de muzică populară. “Astăzi la căminul pentru persoane vârstnice sărbătorim ziua internațională a persoanelor vârstnice. Declarată din 1990 de către ONU. Având în vedere discuțiile pe care le-am avut cu beneficiarii noștri, ne-am gândit să le oferim un spectacol folcloric. Ca și invitați, vi-i putem aminti pe Nelu Bâțână, Bechet, Voica, Barbu, cântăreți de muzică populară care, de fiecare dată când i-am solicitat, au marșat și au venit de fiecare dată. De asemenea, ne-am gândit ca pentru astăzi să le organizăm colegilor noștri o masă mult mai bună ca de obicei, nu că de regulă nu ar fi bună, dar astăzi am mers și pe ceva prăjituri. Colegele mele care lucrează în bucătăria unității s-au ocupat îndeaproape, au făcut vreo nouă torturi speciale pentru ei. Singura lor problemă gravă este petrecerea timpului liber și, de aceea, orice chestie făcută, altceva decât rutina zilnică, pentru ei este binevenită”, a declarat Vali Giurcă.