Olguţa Vasilescu, brand de încredere/ Telefonul cetăţeanului – record la sesizări pentru maidanezi

olguta adapost canin 1 Olguţa Vasilescu, brand de încredere/ Telefonul cetăţeanului   record la sesizări pentru maidanezi poze

Edilul-şef al Băniei, Olguţa Vasilescu, anunţa în urmă cu două zile, pe 28 mai, că adăpostul canin de pe strada Brestei a intrat în circuit, putând adăposti maidanezii de pe străzile oraşului. Mai mult, primăriţa le amintea la acea dată craiovenilor că pot apela în orice moment la telefonul cetăţeanului, 0251.984, pentru a face sesizări legate de ridicarea câinilor fără stăpân. Nici nu a apărut bine informaţia în mass media locală căci craiovenii s-au şi conformat şi au înştiinţat primăria de zonele unde patrupedele trăiesc. Astfel, în48 de ore, s-a înregistrat un record de sesizări la această categorie, în total craiovenii semanlând peste 100 de zone în care trăiesc maidanezi. Şi aşa cum ne-a obişnuit, Olguţa Vasilescu a trasat sarcini clare: fiecare caz trebuie rezolvat! Drept urmare, până astăzi, în adpostul canin, au fost deja instalaţi primii 100 de căţei. Auzul veştii că numărul maidanezilor de pe străzile Băniei se micşorează de la zi la zi, i-a bucurat pe craioveni, încântaţi că primăriţa se ţine de cuvânt şi îi scapă de teroarea câinilor fără stăpân.

Maidanezii din curtea şcolii prinşi doar sâmbăta şi duminica

“A promis în campanie că face adăpost european pentru maidanezi şi uite că a făcut-o şi pe asta. A durat un an, cred, dar până la urmă a reuşit. Nici ea nu poate să bată din palme şi să apară adăpostul pentru câini. Dacă nu îl făcea atunci da, trebuia arătată cu degetul, dar în situaţia asta merită numai laude. De ani buni sunt zone în Craiova, cunoscute de toată lumea, în care ţi-e frică să mergi căci rişti să fi muşcat de vreun maidanez. Fostul primar nu a reuşit să dea de cap acestei probleme, Olguţa însă da. Sper că în curând să nu mai existe haite de maidanezi care să ne ameninţe”, a povestit N. Ilie, din cartierul Brazda lui Novac.

Delia Ciucă, directorul Direcţiei Relaţii Publice, din cadrul primăriei Craiova, a precizat că în ultimele zile s-a înregistrat un record privind numărul de sesizări legate de prezenţa maidanezilor pe străzile oraşului. Fiecare sesizare este analizată cu atenţie, urmând să se intervină în fiecare caz. “O situaţie mai dificilă este în cazul unităţilor de învăţământ. În acest caz se poate interveni doar în zilele libere, respectiv sâmbăta şi duminica, deoarece conform hotărării Consiliului Local Craiova, hingherii nu pot intervenii să prindă câinii fără stăpân în timpul orelor”, a declarat Delia Ciucă.

caini adapost hingheri Olguţa Vasilescu, brand de încredere/ Telefonul cetăţeanului   record la sesizări pentru maidanezi poze

Telefonul cetăţeanului înroşit de sesizările privind maidanezii

Pe data de 29 mai, la ora 13.16, craioveanul Gabriel Enuca, a sesizat, prin telefonul cetăţeanului, prezenţa maidanezilor la următoarele adrese: str. Eustaţiu Stoenescu bl. F9 şi N 17, str. Sg. C-tin Popescu bl, 37A, D5, D10, Bld Dacia bl T8, in spatele Liceului Pedagogic, str. George Enescu bl. D 28 – D 33, str. Pescăruş, zona Şcola de fotbal Gică Popescu, Craioviţa Nouă, str. Aristiţa Romanescu, Corniţoiu, Bld. Dacia, bl. 14, bl. 18, strd. Dimitrie Gerota bl A9 şi A 10 şi blocurile K şi G, strd. Gheţioşoarei bl. 165B, Craioviţa Nouă blocurile ANL B07, Câmpia Islaz bl. 16, bl. 19 lângă Catedrală. În aceeaşi zi, la ora 18.05, Marian Nistor a alertat autorităţile locale că “în jurul Şcolii 36 şi la ghena de gunoi din spatele blocului sunt foarte mulţi câini fără stăpân, foarte agresivi”. Tot pe 29 mai, în jurul orei 20, Alina Nedelea a anunţat la telefonul cetăţeanului: “la locul de joacă amplasat în careul blocurilor A din Brazdă sunt foarte mulţi câini fără stăpân”.

Şi craiovenii nu s-au lăsat cu una cu două, dacă pe 29 mai ultimul telefonul privind sesizările de acest gen s-a înregistrat la ora 23.13, în această dimineaţă, la ora 6.52, telefonul cetăţeanului a fost din nou apelat pentru a sesiza prezenţa maidanezilor. “Eu am auzit-o pe primăriţă la televizor când a spus că putem suna la telefonul cetăţeanului. Eu nu am sunat încă dar mi-a zis ieri o vecină că a sunat şi au şi venit hingherii şi au luat câinii care se aciuiseră de ani de zile la ghena lor de gunoi. A devenit un adevărat brand de încredere Olguţa Vasilescu dacă a spus că o sesizăm unde avem maidanezi şi craiovenii au şi început să sune la telefonul cetăţeanului”, a spus V. Prica, din cartierul Rovine.