Olguţa Vasilescu – audienţe în Catargiu

olguta Olguţa Vasilescu   audienţe în Catargiu poze

Senatorul PSD Lia Olguța Vasilescu, candidatul oficial al USL la Primăria Municipiului Craiova, a mers astăzi în cartierul Catargiu pentru a se întâlni cu locuitorii și a le afla problemele cu care se confruntă. Laitmotivul discuțiilor cu oamenii a fost starea foarte proastă a drumurilor din cartier și canalizarea care nu functioneaza, acolo unde există. Oamenii s-au plâns de drumurile pavate cu piatră cubică și piatră de Jiu, pline de gropi, în unele locuri formându-se adevărate cratere, deși în documentele primăriei ele figurează ca asfaltate. O altă problemă ridicată senatorului social-democrat a fost cea a canalizării și a alimentării cu apă. Locuitorii au reclamat faptul că de fiecare dată când plouă mai mult, canalizarea, acolo unde există, nu face față iar apa le intră în curți și în case producându-le pagube. De asemenea ei s-au declarat nemulțumiți de Compania de Apă Oltenia care le facturează apa meteorică, în ciuda inundaţiilor care se produc în zonă, astfel 1 metru cub de apă costând, în Catargiu, aproximativ 6 Lei. Craiovenii din Catargiu s-au mai plâns şi de lipsa banilor şi a locurilor de muncă.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că: “Ştiu. Din păcate cei care conduc Primăria Craiova de câţiva ani încoace, preferă să investească în anumite zone ale oraşului, neinteresându-i periferia. Vreau să vă spun că am copilărit aici şi nu s-a schimbat nimic de atunci, cu excepţia caselor care sunt foarte frumoase. Este păcat sa lăsăm cartierul în această stare, decât să facem Waterpark de 20 milioane de euro, mai bine am investii în zonele marginașe ale Craiovei pentru a le aduce la standardele secolului în care trăim. În ceea ce priveşte lipsa locurilor de muncă, responsabilitatea îi revine şi Primarului, iar eu în ultimii 3 ani, din calitatea mea de senator, am adus investitori care au creat locuri de muncă pe Platforma Industrială a Craiovei, ceea ce voi face şi în continuare. Este însă foarte greu întrucât taxele locale sunt foarte mari şi mulţi investitori pleacă spre zone ca Timişoara şi Cluj unde taxele sunt mai mici. Şi la Craiova trebuie acordate asemenea facilităţi investitorilor.”

Senatorul PSD de Dolj îşi va continua vizitele în cartierele Craiovei pentru a afla problemele cu care se confruntă oamenii şi a fi alături de ei.