Olguţa Vasilescu a inaugurat prima fântână la Craiova

olgutainaugurarefantanaapaizvarna 3 Olguţa Vasilescu a inaugurat prima fântână la Craiova poze

Edilul-şel al Băniei, Olguţa Vasilescu, a inaugurat astăzi, la Craiova,  prima fântână realizată pe mandatul său. Spre deosebire de predecesorii săi, care au bifat doar capitolul fântâni arteziene costisitoare, Olguţa Vasilescu a început cu dreptul şi a realizat o fântână cu apă potabilă, de unde craiovenii, şi nu numai, pot să îşi potolească setea. Fântâna, singura de acest gen din oraş, alimentată cu apă de Izvarna, a fost sfinţită de un sobor de preoti, în prezenţa câtorva craioveni încărcaţi cu sticle şi bidoane, veniţi pentru a se putea aproviziona cu apă.

olgutainaugurarefantanaapaizvarna Olguţa Vasilescu a inaugurat prima fântână la Craiova poze

“Craiova este numită şi oraşul fântânilor pentru că fiecare primar a sfinţit câte o fântână. Aceasta este prima pe care o sfinţesc eu, cu cea mai bună apă, de Izvarna. Ştiu că sunt locuitori care cred că beau apă 100% de la Izvarna, nu este însă adevărat, deoarece aceasta se prelucrează şi se amestecă şi cu apa din Jiu. Abia când vom aduce firul al II lea de la Izvarna, 85% dintre craioveni vor putea spune că beau apă de Izvarna. Personal am făcut acest demers, am mers la Ministerul Fondurilor Europene pentru toată documentaţia necesară, iar Constantin Mitriţă (director Compania de Apă Oltenia – nr..) a muncit foarte mult în acest sens. Sperăm ca peste un an să aducem firul II de la Izvarna. După cum vedeţi această fântână cu apă potabilă are parcare, gărduleţ de protecţie dar şi refugiu pentru pietoni”, a declarat Olguţa Vasilescu.

olgutainaugurarefantanaapaizvarna 2 Olguţa Vasilescu a inaugurat prima fântână la Craiova poze

După terminarea ceremoniei religioase, oamenii s-au înghesuit să bea o gură din cunoscuta apă de Izvarna. Nici primăriţa nu s-a lăsat mai prejos aceasta deschizând unul dintre robinete pentru a-şi potoli setea.

olgutainaugurarefantanaapaizvarna 1 Olguţa Vasilescu a inaugurat prima fântână la Craiova poze