Olguța Vasilescu a semnat memorandumul de înțelegere cu chinezii pentru cartierul de locuințe

olgutapontachinezi 1 Olguța Vasilescu a semnat memorandumul de înțelegere cu chinezii pentru cartierul de locuințe poze

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat azi, la Beijing, memorandumul de înţelegere pentru construirea unui nou cartier de locuinţe, alături de preşedintele firmei NinjiangConstruction Group Co Ltd, Yang Gencai, şi Hu Huibang – managerul general al Băncii de Dezvoltare a Chinei. Acesta prevede colaborarea între firma de construcţii, bancă şi Primăria Municipiului Craiova, pentru o investiţie în peste 1800 de locuinţe, în valoare de peste 35 milioane euro. Banii provin de la Banca de Dezvoltare a Chinei, care creditează firma de construcţii ce a caştigat licitaţia pentru concesiunea unui teren de 7 ha, la Craiova.

olgutapontachinezi 2 Olguța Vasilescu a semnat memorandumul de înțelegere cu chinezii pentru cartierul de locuințe poze

Construcţia cartierului urmează să înceapă luna viitoare şi este prima investiţie care se va finaliza până în 2016, din cadrul parteneriatului România-China.

La semnarea memorandumului au participat premierii celor două ţări, Victor Ponta şi Li Keqiang, dată fiind importanţa proiectului, atât pentru locuitorii Craiovei, cât şi pentru colaborarea dintre cele două ţări.

 

 

 

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Craiova