Olguţa: Ura şi prostia au guvernat comasarea şcolilor din Dolj

olguta Olguţa: Ura şi prostia au guvernat comasarea şcolilor din Dolj poze

Senatoarea PSD Lia Olguţa Vasilescu lansează un atac furibund la adresa conducerii ISJ Dolj. Într-o interpelare adresată ministrului Funeriu, ea acuză mai marii ISJ Dolj că desfiinţează şcoala la care au învăţat Tudor Vladimirescu şi Nicolae Titulescu şi că au copiat metodele comuniste în comasarea liceelor din Craiova.  În interpelarea adresată lui Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Lia Olguţa Vasilescu atacă măsurile de comasare luate de conducerea ISJ Dolj în cazul mai multor unităţi de învăţământ, printre care şi şcoala nr.1 Obedeanu din Craiova, cea mai veche din oraş. “Reprezentanţii ISJ Dolj sunt gata să vă transforme într-o persona non grata în Craiova şi într-un gropar al uneia dintre cele mai prestigioase şi vechi instituţii de învăţământ din Bănie. Mai precis, este vorba de desfiinţarea, prin comasare, a Şcolii nr. 1 Obedeanu, cea mai veche din Ţara Românească, după Sf. Sava din Bucureşti, înfiinţată în secolul al XVIII-lea şi cu existenţa neîntreruptă de atunci. Printre absolvenţii acestei scoli de tradiţie îi enumăr doar pe Tudor Vladimirescu, Al. Macedonski, Nicolae Titulescu, Petre Poenaru, Gheorghe Chiţu, Eugeniu Carada, Constantin Argetoianu, Gogu Constantinescu, Constantin Nicolaescu Plopşor. Nutresc speranţa că aţi studiat la istorie despre toate aceste personalităţi şi ştiţi cât de importante sunt pentru neamul românesc, fiindcă mă îndoiesc că reprezentanţii ISJ Dolj au cunoştinţele necesare. Dacă le-ar fi avut, mă îndoiesc de faptul că ar fi putut gafa atât de îngrozitor!”, spune Lia Olguţa Vasilescu în interpelarea adresată ministrului Funeriu.

Senatoarea PSD atacă şi decizia de comasare a Grupului ŞcolarAnghel Saligny cu Colegiul Tehnic CD Neniţescu. Lia Olguţa Vasilescu spune că grupul şcolar a avut de suferit în acelaşi mod doar pe vremea comuniştilor, care au mutat liceul pentru a face loc şcolii judeţene de partid. “Tot în timpul mandatului dvs., în istoria Craiovei mai poate fi consemnată o pagina de coşmar. Şi anume: liceul mutat de comunişti din clădirile proprii, ca să beneficieze de spaţii activiştii care studiau la Şcoala Interjudeţeană de Partid, Grup Şcolar Anghel Saligny, se va comasa cu Colegiul Tehnic «C.D. Neniţescu», pentru că instituţiile aflate în subordinea Primăriei Craiovei nu mai încap în sedii. Şi dacă până acum a pierdut doar un etaj (Grupul Şcolar “Anghel Saligny” – n. r.), ca să facă loc Curţii de Conturi, RAADPFL şi Regiei de Salubritate, acum trebuie să se mute cu totul. Cine zicea că pe mandatul lui Traian Basescu a fost condamnat comunismul?”, arată Lia Olguţa Vasilescu în interpelare.

Senatoarea nu se abţine să remarce că mai sus pomenitele comasări care au avut loc la nivelul judeţului Dolj au avut loc cu precădere în localităţile conduse de primari ai opoziţiei. Lia Olguţa Vasilescu îi cere ministrului Daniel Funeriu să acţioneze “fără ura, părtinirea şi prostia de care au dat dovadă subordonaţii dumneavoastră”, precizând că aşteaptă un răspuns scris la interpelare “ ca să rămână în analele istoriei Craiovei, domnule ministru”.