Olguţa: Undă verde de la MApN pentru noul cartier de locuinţe

olgutachinezistadion 1 Olguţa: Undă verde de la MApN pentru noul cartier de locuinţe poze

Primăria Craiova are acordul MApN pentru transferul terenului de pe strada Caracal din Craiova, pe care urmează a fi ridicat noul cartier de locuinţe anunţat de municipalitate. 

“Statul Major General a aprobat azi transferul Unitatii Militare de pe strada Caracal catre Primaria Craiova, in vederea construirii unui cartier nou de locuinte. Urmeaza Hotararea de Guvern cu care speram sa ne miscam la fel de repede, fiindca investitorul chinez a anuntat ca va demara lucrarile in data de 9 martie. Primele 250 de apartamente vor fi cumparate de angajati ai MApN, iar pentru celelalte 1200, pot depune cereri, la primarie, cetatenii cu domiciliul in Craiova sau angajati in Craiova, care pot demonstra cu adeverinta de venituri ca pot plati ratele la banca. Costul apartamentelor e redus, sub 30 000 de euro, in functie de suprafata. Toate celelalte criterii (sa nu mai fie proprietar, sa nu fi instrainat vreo locuinta in ultimii ani etc) au fost scoase”, a anunţat azi primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Proiectul în cadrul căruia ar urma să fie construite 1500 de apartamente va fi realizat de partenerii chinezi ai municipalităţii craiovene, care a anunţat deja şi data de debut a construcţiei: 9 martie 2014.