Olguţa: Solomon a semnat pentru Masterplan.Interlopii sunt domeniul lui de expertiză

primarie 009 Olguţa: Solomon a semnat pentru Masterplan.Interlopii sunt domeniul lui de expertiză poze

Am luat la cunoştinţă de declaraţiile fostului primar, Antonie Solomon, vis-a-vis de Master Planul de deşeuri şi consider că sunt necesare următoarele precizări:
1. Dl. Antonie Solomon, în calitate de primar al Craiovei, a semnat contractul de asociere cu Consiliul Judeţean Dolj în vederea accesarii de fonduri europene pentru Master Planul de deşeuri, motiv pentru care nu are niciun drept să arate cu degetul în direcţia altora.
2. Groapa de gunoi de la Mofleni nu va primi o cantitate mai mare de deşeuri, după implentarea proiectului decât primeşte în prezent, deoarece gunoiul va trece prin staţiile de sortare şi compostare.
3. Neaplicarea masterplanului de deşeuri ar însemna ca de la bugetul local să fie suportată suma de 15 milioane euro anul viitor pentru aplicarea normelor europene. Bani pe care Craiova nu şi-i permite, ca urmare a unor investiţii costisitoare şi care nu au niciun rost, cum ar fi Centrul Multifuncţional de la Romaneşti (peste 50 de milioane de euro, anual, sunt datorii pe care Craiova le are de plătit, datorii contractate doar în ultimii 8 ani).
4. După implementarea Master Planului de deşeuri, craiovenii se vor convinge că Antonie Solomon, prin aceste declaraţii, vrea doar să rămână în atenţia publică pentru a candida la funcţia de senator. Populaţia nu va fi afectată în trafic de maşinile de gunoi, iar pubelele, care se vor afla încastrate în pământ, îşi vor dovedi utilitatea. Odată cu implementarea proiectului va fi o diferenţă mare între cum arată acum containerele şi cum vor arăta.
În perioada următoare vom aduce la cunoştinţă opiniei publice o serie de contracte care au afectat grav bugetul local şi care au fost semnate de domnul Antonie Solomon, ca să înţeleagă şi acesta de ce Craiova nu îşi permite cele 15 milioane de euro.
În ceea ce priveşte declaraţiile lui Antonie Solomon despre interlopi, consider că intră în aria lui de expertiză, motiv pentru care nu vreau să dau replica pe care ar merita-o.

Lia Olguţa Vasilescu,
Primar al Municipiului Craiova