Olguţa şi-a trimis drumarii de la RAADPFL să bată Izvorul Rece cât e cald

autogreder Olguţa şi a trimis drumarii de la RAADPFL să bată Izvorul Rece cât e cald poze

Directorii Olguţei Vasilescu nu se dezmint atunci când este vorba să facă treabă. O dovedeşte acţiunea care a demarat astăzi, 22 noiembrie 2013, în cartierul Izvorul Rece din Bănie. După ce am relatat despre activitatea de asflatare realizată în cartierul Craioviţa Nouă (http://www.oltenasul.ro/dupa-directori-olguta-a-trimis-asfaltatorii-in-craiovita-noua-zona-de-la-bigul-nou-luata-in-primire/), mai mulţi craioveni au sesizat primăria despre problemele existente la Izvorul Rece, la capitolul drumuri. Oamenii cereau ca cineva de la primărie să vină să vadă condiţiile existente acolo, condiţii dezastruoase după cum chiar ei le numeau.

izvorul rece cricorian1 Olguţa şi a trimis drumarii de la RAADPFL să bată Izvorul Rece cât e cald poze

 

Joi, 21 noiembrie 2013, o echipă de funcţionari publici, în frunte cu Delia Ciucă, directorul Direcţiei Relaţii Publice din primăria Craiova, s-a deplasat în cartierul cu pricina. După ce au constatat că probleme sunt grave au decis să prezinte problema primăriţiei. La nici 24 de ore, Olguţa Vasilescu a trasat ordine ca lucrarea să fie executată. Mai exact, angajaţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova au demarat lucrările de profilare a terenului, pentru ca apoi să fie adusă piatră.

izvorul rece cricorian2 Olguţa şi a trimis drumarii de la RAADPFL să bată Izvorul Rece cât e cald poze

Vineri dimineaţă, la ora 9.00, angajaţii RAADPFL Craiova munceau de zor pe strada Izvorul din cartierul amintit. Oamenii ieşeau pe rând la poartă să vadă minunea: drumul le va fi pietruit. “Vă mulţumim! Abia mai puteam merge pe aici. Se formaseră nişte gropi uriaşe care erau pline, acum toamna, de nămol. Nici pe jos nici cu maşina nu mai puteam merge dacă dădea îngheţul “, a spus Clara Firescu, educatoarea grădiniţei din cartier. O stradă mai departe, pe Maria Rosseti,  craioveanului Ion Băloi nu-i venea a crede că “o să bage piatră şi la noi pe stradă. Am crezut că şi iarna asta o să ne chinuim dar, din câte văd primăria nu ne-a uitat. Eu aş vrea s-o văd asfaltată, dar în momentul ăsta cică nu se mai poate. Lasă că vorba aia noi mulţumim şi pentru piatra asta, căci fără ea cu greu ne descurcăm să ajungem la casele noastre”.

izvorul rece cricorian3 Olguţa şi a trimis drumarii de la RAADPFL să bată Izvorul Rece cât e cald poze

Vecina bărbatului, Sanda Boangiu, a povestit cum, din cauză că strada s-a tot ridicat de-a lungul anilor, la fiecare ploaie mai serioasă, curtea i se umplea de apă. “Auzii că o să facă şi rigole tot acum când pun piatră. Foarte bine, măcar nu ne mai inundăm aşa rău. Am crezut că au uitat de noi însă primăriţa ne dovedeşte că nu este aşa. Văd că ne rezolve”, a încheiat Sanda Boangiu.

“Am fost în cartierul Izvorul Rece alături de o echipă de specialişti care au putut să ofere soluţii pentru situaţia de acolo. După ce am prezentat situaţia doamnei primar Olguţa Vasilescu am primit ordine să fie demarate lucrările. În cel mult două săptămâni vor fi finalizate iar craiovenii de acolo se vor putea bucura de condiţii mult mai bune. Ne dorim să rezolvăm cât mai multe probleme de acest gen, atât timp cât este vremea frumoasă, dar pentru asta craiovenii nu trebuie să uite să vină să dialogheze cu noi, să ne spună păsurile. Uşile primăriei Craiova sunt deschise pentru toţi craioveni”, a menţionat Delia Ciucă, director Direcţia Relaţii Publice.

izvorul rece4 Olguţa şi a trimis drumarii de la RAADPFL să bată Izvorul Rece cât e cald poze

Florin Lungu, directorul RAADPFL Craiova, a adăugat că, în zonă, vor fi aduse 300 de tone de piatră cubică. “Noi am primit ordin de execuţie şi am trecut la treabă. Dacă vremea ţine cu noi vom reuşi să terminăm în maxim două săptămâni. Este destul de mult de muncă însă ne concentrăm foarte atent pe fiecare problemă care ne este repartizată, motiv pentru care lucrăm cu eficienţă maximă”, a încheiat Florin Lungu, directorul RAADPFL Craiova.

izvorul rece5 Olguţa şi a trimis drumarii de la RAADPFL să bată Izvorul Rece cât e cald poze