Olguţa şi-a scos candidaţii la rampă şi le-a dat temă – VIDEO

olguta vasilescu enea Olguţa şi a scos candidaţii la rampă şi le a dat temă   VIDEO poze

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a ieşit vineri la susţinere, într-o conferinţă de presă alături de candidaţii USL la Camera Deputaţilor Cosmin Enea şi Nicu Vasilescu.

Edilul-şef a precizat că aşteaptă de la candidaţii USL, odată ajunşi în Parlament, clarificarea legislaţiei în domeniul câinilor comunitari, o problemă din ce în ce mai gravă la Craiova.

„Acum, dacă eu nu găsesc sponsorizări pentru hrana câinilor din adăpost, după şapte zile vine Curtea de Conturi şi mă întreabă de ce le-am mai dat să mănânce. Pentru că, potrivit legii de acum, care este foarte proastă, prinzi câinele, îl ţii în adăpost şapte zile, timp în care îl sterilizezi, îl crotaliezi, după care, după minte celor care au făcut legea, dai drumul câinilor înapoi pe stradă.  Legea referitoare la câinii comunitari, aşa cum trecuse ea de Senat era bună. Dar la Camera Deputaţilor n-au mai avut curaj să meargă pe variata votată de noi în unanimitate pentru că s-au mai trezit nişte ONG-uri care protejează animalele să mai protesteze, iar lucrurile s-au oprit. Eu sper că noii parlamentari vor fi mai curajoşi, mai ales la începutul mandatului, pentru a putea să rezolvăm odată pentru totdeauna problema aceasta. Pentru că altfel lucrurile vor deveni foarte grave“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

olguta vasilescu enea 2 Olguţa şi a scos candidaţii la rampă şi le a dat temă   VIDEO poze

Candidatul USL de pe coegiul I de Camera Deputaţilor Craiova, Cosmin Enea, a salutat investiţiile demarate de primărie în Brestei, precum şi pe cele anunţate pentru anul viitor.

„În ultimele două luni am mers aproape zilnic în acest cartier şi vreau să vă spun că această zonă arată mai rău decât multe alte localităţi din judeţ. Este inimaginabil cum, în 2012, foarte mulţi cetăţeni care locuiesc în Craiova, unii chiar aproape de centru oraşului, nu au apă curentă şi canalizare. Mai ales că, în această zonă, pânza freatică fiind foarte sus, fântânile oamenilor sunt afectate, iar apa nu este potabilă. Este foarte greu să trăieşti în astfel de condiţii. Tocmai de aceea mă bucur că Primăria Craiova se va implica în rezolvarea acestor lucruri pentru că vorbim de probleme reale ale cetăţenilor din acea zonă“, a declarat Enea.

olguta vasilescu enea 1 Olguţa şi a scos candidaţii la rampă şi le a dat temă   VIDEO poze

Lia Olguţa Vasilescu crede că acţiunea prin care s-a făcut remarcat Enea în debutul campaniei, pietruirea a două străzi din Brestei, nu se va lăsa cu urmări penale. “Nu cred că va deschide cineva această cutie a Pandorei. Dacă o vor face, ar însemna să-i cerceteze penal pe toţi craiovenii care şi-au pietruit în faţa caselor, pentru că au fost lăsaţi de izbelişte de autorităşi. Mă aşteptam la pedelişti să susţină când am rdicat problema chioşcurilor ilegale, că şi acelea tot pe domeniul public erau puse”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul i-a făcut o prezentare specială lui Nicu Vasilescu, candidatul USL de pe colegiul II de Camera Deputaţilor. “Mai întâi ar trebui să spun că nu este nici fratele, nici vărul meu, nici fostul soţ care m-a părăsit acum nu ştiu câţi ani, aşa cum au început să spună zvonacii. E doar prietenul meu de 20 de ani şi e omul care s-a ocupat în ultimii ani de campaniile PSD la nivel central”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Nicu Vasilescu se laudă după câteva săptămâni de campanie cu câteva banere făcute franjuri de adversari, dar şi cu un pachet de proiecte de lege pe care le-a pregătit pentru următorul mandat.

„Eu n-o să fac niciun fel de evaluare asupra contracandidaţilor mei, nici a celui care a fost deputat până acum. Am plecat de la principiul că cel care va face o evaluare este alegătorul. De aceea n-o să găsiţi nimic murdar în campania mea. Eu am venit în faţa cetăţenilor cu un pachet de legi care este gata. Sunt legi pe care eu le-am discutat deja cu colegii mei de la Craiova şi sper ca, în echipă, să le şi susţinem în continuare. Sunt proiecte de lege pe care, cred eu, oamenii de aşteaptă. În principal sunt din domeniul social şi al educaţiei. Mi-am ales aceste domenii deoarece cred că există o diviziune a muncii în USL, noi cu măsurile de stânga, iar colegii noştri de la PNL cu cele de dreapta. Şi cred că din simbioza celor două curente doctrinare, în care ne-a împins Băsescu, o să iasă ceva bun pentru români“, a declarat Nicolae Vasilescu.
http://youtu.be/TT__u0cgaZ0