Olguţa s-a întâlnit cu ambasadorul Poloniei: Parteneriat aviatic şi duplex statuar Papă-Patriarh

olguta ambasador polonia Olguţa s a întâlnit cu ambasadorul Poloniei: Parteneriat aviatic şi duplex statuar Papă Patriarh poze

Primarul Craiovei a primit ieri vizita ambasadorului Poloniei la Bucureşti, MAREK ZCZYGIEŁ, care a efectuat ieri un tur de forţă prin instituţiile administrative şi culturale din Bănie.

Edilii craioveni s-au arătat mai ales interesaţi de experienţa polonezilor în atragerea fondurilor europene, Polonia fiind vedeta ultimilor ani în UE la acest capitol.

Au fost abordate, în plus, şi aspectele legate de colaborarea economică, ambasadorul sosind în Bănie cu vestea interesului manifestat de firme poloneze într-un parteneriat cu fabrica de Avioane din Craiova, vizând producerea de piese componente pentru aparatele de tip Hercules.

Un alt gen de parteneriat ar putea fi dezvoltat, în perioada următoare, de edilii craioveni alături de omologii din Cracovia, având în vedere edificarea de grupuri statuare identice în cele două oraşe.

“Este vorba de un proiect mai vechi, lansat în urmă cu câţiva ani de partea poloneză, care a rămas însă nepus în practică. Vizează realizarea a două grupuri statuare la Craiova şi Cracovia, care să evoce poza care a făcut la un moment dat înconjurul lumii, cu Papa Ioan Paul al doilea şi Patriarhul Teoctist, realizată cu prilejul vizitei Papei în România”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.