Olguţa, reclamată de UDMR la CNCD după afirmaţiile despre limba vorbită de muncitorii de pe şantierele Craiovei

katona nandor si olguta vasilescu Olguţa, reclamată de UDMR la CNCD după afirmaţiile despre limba vorbită de muncitorii de pe şantierele Craiovei poze

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, s-a trezit cu o reclamaţie la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării din partea mai vechilor săi “prieteni” din UDMR.

Lia Olguţa Vasilescu devine astfel al doilea primar al Craiovei dat în primire pentru discriminare consiliului de profil după Antonie Solomon, amendat încă din primul mandat de edil-şef pentru că i-a numit maimuţe pe jucătorii de culoare ai Universităţii Craiova de la acea vreme.

Primarul actual spune că nu a fost informată oficial despre reclamaţia formulată la CNCD de către reprezentanţii UDMR, dar că a primit “subliminal” informaţia.

Reprezentanţii Uniunii reclamă o declaraţie a Liei Olguţa Vasilescu făcută în primele zile de mandat cu privire la muncitorii angajaţi de firmele de construcţii aflate sub contract cu primăria Craiova, edilul-şef insistând ca societăţile cu pricina să utilizeze în proporţie covârşitoare craioveni pe şantierele din oraş.

“Am şi eu o pretenţie la constructorii care lucrează în Craiova să aibă muncitori din oraş de la noi. 80 la sută dintr muncitori ar trebui să fie din Craiova. Mie aşa mi se pare corect. Nu mi se pare normal să aud vorbindu-se ungureşte când mă duc pe şantiere în Craioviţa Nouă”, spunea, în iunie, Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a dezvăluit problemele de la CNDC ieri, în timp ce asista la o demonstraţie a sistemului de colectare a deşeurilor din municipiul Slatina făcută de patronul firmei locale de salubrizare, Nandor Katona pe numele său, fapt care nu a părut s-o deranjeze. “Treaba lui că e ungur, dar e cetăţean al municipiului Slatina. Oricum, dacă mă amendează, o să-i dau eu în judecată pentru discriminare, în condiţiile în care pe Traian Băsescu l-au sancţionat doar cu un avertisment”, a spus Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei se află, de altfel, la originea ultimei reclamaţii depuse pe numele lui Traian Băsescu la CNCD, după afirmaţiile preşedintelui suspendat cu privire la regalitate şi persoanele cu dizabilităţi.

 

link

Limba română, probă obligatorie la asfaltare. Olguţa nu mai vrea să audă ungureşte pe şantierele din Craiova