Olguţa: Primăria îşi va respecta promisiunea făcută Ford. Semaforizarea şi giratoriul vor fi gata în noiembrie

olguta slatina 14 Olguţa: Primăria îşi va respecta promisiunea făcută Ford. Semaforizarea şi giratoriul vor fi gata în noiembrie poze

Lia Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa au aflat cot la cot cu premierul Ponta dorinţele americanilor de la fabrica de autoturisme. 

La întrevederea de luni cu oficialii Ford s-au ridicat, din nou, probleme legate de infrastructură, care ţin atât de atribuţiile autorităţilor locale cât şi de voinţa Guvernului sau de implicarea UE.

“În ceea ce priveşte partea care revine primăriei, eu i-am asigurat că ne vom ţine de cuvânt şi ne vom respecta promisiunile făcute. Ştiţi că printre primele lucruri pe care le-am făcut după instalarea în funcţie s-a numărat şi demararea licitaţiei pentru semaforizarea din zona Ford. Ulterior a pornit şi proiectul care prevede realizarea unui sens giratoriu pentru fluidizarea traficului. Sperăm să nu avem parte de prea multe contestaţii la licitaţii şi să finalizăm ambele lucrări cât mai repede. Atât intersecţia semaforizată cât şi giratoriul vor fi gata până în luna noiembrie”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

La rândul său, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a precizat că există şi probleme legate de infrastructură care depăşesc limitele de competenţă ale autorităţilor locale. “S-au ridicat şi probleme legate de infrastructura feroviară, pentru că multe din maşinile produse la Ford vor fi transportate cu trenul. La fel, s-a solicitat şi o legătură mai simplă cu Bucureştiul pe partea de infrastructură rutieră. Este ceea ce de fapt solicită, nu numai Ford, ci şi noi: ori drumul expres al cărui proiect a fost stopat în urmă cu câţiv ani, ori o autostradă a sudului. E vorba de lucrări necesare, pentru că, odată cu începerea producţiei la B Max şi cu finalizarea podului de la Calafat, traficul auto va sufoca Craiova. În plus, se pune şi problema transportului fluvial, pe Dunăre, care este cel mai ieftin şi care s-ar putea face folosindu-se infrastructura portului Calafat. Aici vorbim însă nu numai de implicarea Guvernului, ci şi a Uniunii Europene, pentru că e necesară dragarea fluviului pentru a permite tarficul unor barje care să tarnsporte câte 500 de maşini”, a declarat Ion Prioteasa.