Olguţa, pregătită de Zilele Mihai Viteazu: Mă simt ca o prinţesă! – VIDEO

olgutacristinaflorentinionutcostume 2 Olguţa, pregătită de Zilele Mihai Viteazu: Mă simt ca o prinţesă!   VIDEO poze

Ca să promoveze Zilele Mihai Viteazu, Lia Olguţa Vasilescu şi-a luat viceprimarii şi-a descins la Teatrul Liric, în costum de operetă. 

olgutacristinaflorentinionutcostume 1 Olguţa, pregătită de Zilele Mihai Viteazu: Mă simt ca o prinţesă!   VIDEO poze

Lia Olguţa Vasilescu, viceprimarii Cristina Calangiu şi Florentin Tudor, plus purtătorul de cuvânt al primăriei, Ionuţ Pârvulescu, toţi în costume de epocă, au urcat pe scena de la Liric, într-un efort de promovare a Zilelor Mihai Viteazu, organizate în premieră în acest an la Craiova.

olgutacristinaflorentinionutcostume Olguţa, pregătită de Zilele Mihai Viteazu: Mă simt ca o prinţesă!   VIDEO poze

“Facem acest lucru ca să promovăm Zilele Mihai Viteazu. Îi invităm pe toţi craiovenii să participe, mai ales pe elevi, pentru a vedea istoria şi altfel decât e scrisă în cărţi. Încercăm să-i învăţăm pe copii şi alte lucruri despre Mihai Viteazu, care era printre altele şi un om de salon, care iubea muzica şi dansul. De aceea, la carnavalul de duminică, îi aşteptăm şi cu costume de epocă şi cu muzica specifică acelei perioade, iar colegii noştri de la Teatrul Liric le vor oferi şi lecţii de dans. La Hipodrom elevii vor putea să vadă pe viu bătălia de la Călugăreni, la care vor participa actori de marcă şi cascadori. Vor vedea şi cum şi-a pierdut dinţii Sinan Paşa. Colegii de la RAADPFL au construit deja podul de pe care va cădea Sinan”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei susţine că toată conducerea primăriei va fi costumată cu prilejul carnavalului.

“Eu voi fi costumată aşa duminică, la carnaval, în piaţa Mihai Viteazu, unde sper să iau şi eu lecţii de dans, alături ce craioveni, de la cei de la Teatrul Liric. Cum mă simt?  Ca o prinţesă! Asta deşi rochia e destul de grea. Aşa ceva n-am mai purtat de la nuntă”, a spus Olguţa Vasilescu.

Şi cei doi viceprimari ai Craiovei au intrat în joc.

“Sunt un personaj de la curtea lui Mihai Viteazu, ce anume sunt exact nu aş putea să vă precizez. Cu siguranţă, şi atunci femeile jucau un rol important în politică, chiar dacă nu erau în prim-plan. Noi acum suntem norocoase, trăim într-o epocă în care femeile fac istoria. Pe vremea aceea, chiar dacă păreau personaje secundare, femeile erau influente în toate deciziile care trebuiau luate. Rochia am ales-o după… mărime. Are o culoare pe care o iubesc şi îmi plac foarte mult costumele de epocă şi de operetă. Este o dorinţă împlinită să port o asemenea rochie. Ideea noastră a fost să ne implicăm şi să-i implicăm pe craioveni în această sărbătoare, să nu vadă lucrurile ca pe un spectacol la care doar priveşti, ci să se implice emoţional, pentru că Mihai Viteazu face parte din istoria României şi în mod deosebit din istoria Craiovei. Poate, în felul acesta, creând an de an o imagine extraordinar de frumoasă şi de pozitivă şi readucându-ne în memorie lucruirile frumoase care s-au petrecut aici de-a lungul anilor, craiovenii şi restul românilor vor putea să vadă Craiova altfel, să o iubească şi să îşi dorească să rămână aici”, a declarat, la rândul său, viceprimarul Cristina Calangiu.

cristina calangiuflorentin tudor Olguţa, pregătită de Zilele Mihai Viteazu: Mă simt ca o prinţesă!   VIDEO poze

“Eu de obicei sunt aici, în Craiova, născut şi crescut, dar la carnavalul pe care îl organizăm de Zilele „Mihai Viteazu” sunt în vizită, am venit din Anglia să-mi văd un bun colaborator, banul Craiovei, pe Mihai Viteazu, care îşi va face apariţia în acest week-end în oraş. Am vrut să reliefăm şi relaţiile externe pe care le-a avut Mihai Viteazu şi a reuşit în acea perioadă în care niciun român nu credea că unirea ţărilor române va dăinui sute de ani. Iată că fiind un oltean de care noi suntem mândri, vrem să demonstrăm că suntem în continuare alături de crezul acestuia, de a uni Ţările Române şi de a menţine acest crez al lui”, a spus viceprimarul Florentin Tudor.