Olguţa: Peste o sută de asociaţii de proprietari pe lista neagră a primăriei

primarie 009 Olguţa: Peste o sută de asociaţii de proprietari pe lista neagră a primăriei poze

Primăria Craiova a primit ghidul solicitantului pentru accesarea fondurilor europene pentru mega-proiectul de reabilitare termică, dar are probleme de “colaborare” cu asociaţiile. 

Municipalitatea a solicitat, în urmă cu aproximativ o lună, o serie de date de la asociaţiile de proprietari din Craiova cu privire la situaţia apartamentelor din blocurile de locuinţe. Peste o sută de asociaţii nu au transmis însă deocamdată primăriei situaţia cerută, primarul Lia Olguţa Vasilescu făcând azi un apel public către locatari pentru completarea documentaţii.

“Peste o sută de asociaţii de proprietari nu ne-au transmis încă datele solicitate. Începând de mâine vom publica lista cu aceste asociaţii pe site-ul primăriei Craiova. În acest fel sperăm că proprietarii să meargă să-i tragă de mână pe responsabilii asociaţiilor şi să-i convingă să ne transmită aceste date. Am primit ghidul solicitantului şi pot să vă spun că sunt eligibile, nu numai cheltuielile pentru reabilitarea termică, ci şi cele pentru reţelele de utilităţi pentru contorizarea individuală. Este un proiect prioritar pentru noi şi e o şansă pe care, dacă o ratăm, nu ştiu cum vom putea asigura din fonduri proprii sumele necesare pentru o investiţie de asemenea anvergură”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primăria se grăbeşte cu adunarea documentelor necesare, având de pus la punct dosare voluminoase pentru fiecare scară de bloc în parte. Şefii de scară de la fiecare imobil sunt chemaţi şi ei să pună umărul la munca de lămurire cu proprietarii de apartamente, aceştia trebuind să-şi dea, în unanimitate, acordul pentru demararea reabilitării termice.

“Va fi necesar un mare efort pentru a-i convinge pe toţi proprietarii. Absolut toţi trebuie să fie de acord pentru că, dacă unul singur se opune, cade proiectul pentru tot blocul”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.