Olguța, păzea! În campanie vine la Craiova să dea din gură „temutul” Știrbu

gigelpnl Olguța, păzea! În campanie vine la Craiova să dea din gură „temutul” Știrbu poze

Lia Olguța Vasilescu a fost din nou cap de afiș la liberali, liderii PNL veniți la alegerile din filiala județeană întrecîndu-se în a o arăta cu degetul. Cea mai delicată dintre vorbitori a fost Raluca Turcan, care a făcut-o doar „doar” mincinoasă. Cristian Bușoi a numit-o „una dintr cele mai deșănțate propagandiste ale PSD”, iar deputatul Nicolae Giugea a ținut să evoce recentele sale probleme de comunicare: „Lia Olguța Vasilescu  luat bugetul național și l-a tradus din română în engleză, apoi din engleză în franceză, iar când l-a tradus înaoi în română n-a mai înțeles nimic. O să ne pună impozite și pe corcodușe și pe murături și pe cine știe mai ce”.

De departe însă cel mai înflăcărat adversar al Liei Olguța Vasilescu s-a dovedit a fi olteanul Gigel Știrbu, care s-a declarat gata să-și lase de izbeliște propriul fief la alegerile parțiale pentru a veni să lipească afișe și să „dea din gură” împotriva „acestei doamne”, după cum le-a promis liberalilor doljeni întruniți joi, la Casa Studenților din Craiova. Asta deși se declară pățit în ceea ce privește „volatilitatea” intenției de vot în Oltenia și, în plus, sunt foarte puține șanse ca Olguța Vasilescu să candideze pe 11 iunie.

„Eu sunt născut – crescut oltean pur sânge. Nu mă dezmint.  De aceea mă deranjează când vin colegi din partid și-mi spun că noi oltenii suntem cam leneși în campanie și nu alergăm cum trebuie după voturi. Să-i invitați pe colegii din Ardeal aici, să simtă cum se iau voturile în Oltenia, la Castranova, la Terpezița sau la Leamna, când te duci la oameni să le ceri votul și te întreabă: Bă, nu dai o țuică? Că nu se întâmplă în Bihor ce se întâmplă aici la Maglavit sau ce se întâmplă la mine la Topana, unde nu există nici asfalt, dar nici măcar pietriș, și PSD-ul conduce de 25 de ani. Vă informez că împreună cu un coleg d ela PSD din Olt am făcut o inițiativă legislativă prin care locuitorii municipiului Slatina și un areal de 7 km din jurul municipiului pot să iasă cu 2 ani mai devreme la pensie. Pentru că acolo exista Alro, o zonă poluată, și există prevedere legală, există 6 orașe din Ardeal și din Moldova care beneficiază de asemenea înlesnire. Ce credeți că mi s-a întâmplat luni? Ba, nu, marți. Am primit punct de vedere de la Ministerul Muncii, de la Olguța Vasilescu, care mi-a sus că nu se poate. Un răspuns la care eu nu m-am așteptat. O olteancă pentru olteni. De aceea eu vă promit că, deși am și eu alegeri la Olt în două comune pe 11 iunie, vă promit că voi veni, dacă mă solicitați, și la lipit afișe și la dat din gură împotriva acestei doamne pe care sper că noi oltenii o vom uita cât de curând”, a spus Gigel Știrbu.