Olguţa: Noul director al Regiei de Termoficare este Cristian Alexandru Popescu. Vine la Craiova din Vietnam

primarie 009 Olguţa: Noul director al Regiei de Termoficare este Cristian Alexandru Popescu. Vine la Craiova din Vietnam poze

Potrivit primarului Lia Olguţa Vasilescu, Cristian Alexandru Popescu va fi numit în fruntea regiei craiovene de Termoficare. 

Noul şef al Termoficării şi-a început cariera la CET I Craiova şi a lucrat de-a lungul carierei la firme precum Siemens şi Alstom, dar şi la punerea în funcţiune al grupului II al centralei nucleare de la Cernavodă. Ultimul loc de muncă este în Vietnam, unde activa ca inginer şef la un proiect de termocentrală dezvoltat de o companie elveţiană.

Interesant este că, potrivit primarului Craiovei, noul director vine la cârma Termoficării pentru un mandat scurt şi cu obiective bine precizate.

“Omul este efectiv o capacitate şi ne-am bătut să-l aducem la Craiova. Vă anunţ de pe acum că va sta la Termoficare maxim o lună şi jumătate, pentru  că mai mult nu rămâne în ţară şi are ca obiectiv să pună la punct un proiect de centrale de cogenerare la nivelul municipiului Craiova. Este soluţia prin care la Cluj de exemplu s-a reuşit scăderea preţului gigacaloriei la 130 de lei la consumatorul final. Între timp, va trebui să-şi pregătească şi un înlocuitor”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.