Olguţa mai aduce o gală la Polivalentă. Meci de box de titlu mondial WBC pe 29 noiembrie

olguta rudel obreja Olguţa mai aduce o gală la Polivalentă. Meci de box de titlu mondial WBC pe 29 noiembrie poze

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat evenimentul marţi, împreună cu greu încercatul organizator de gale de box Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box.

Sala Polivalentă din Craaiova va găzdui pe 29 noiembrie o gală internaţională de box profesionist, în cadrul căreia campionul internaţional în versiunea WBC, românul Viorel Simion îşi va pune titlul în joc în faţa filipinezului, Ryan Sermona.

” Am inaugurat Sala Polivalentă cu un eveniment care a fost vizionat în 75 de ţări, care ne-a adus mediatizare foarte bună. Din câte am înţeles, EuroSport a avut cel mai mare rating, ceea ce pe noi ne bucură foarte mult, pentru că asfel videoclipul de promovare a oraşului nostru a fost văzut de foarte mulţi oameni. Săptămâna aceasta vor avea loc meciuri de baschet şi handbal, iar în data de 29 noiembrie domnul Rudel Obreja şi-a manifestat dorinţa de a organiza o gală de box. Până la finalul acestui an nu am perceput taxe, dar lucrurile se vor schimba după 01 ianuarie 2013. Cheltuielile cu întreţinerea şi funcţionarea Sălii Polivalente sunt foarte mari şi tocmai de aceea trebuie să creăm evenimente pentru a amortiza cheltuielile. Trebuie să vă precizez faptul că pentru gala din data de 29.11. a.c. nu se va cheltui nici un leu din fondurile publice. Este adevărat că îmi doresc să devenim capitala europeană a sporturilor de contact, dar pentru mine toate sporturile vor avea acelaşi sprijin, atunci când voi fi solicitată”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Rudel Obreja s-a declarat şi el încântat de organizarea Galei la Craiova. ” 29 noiembrie Gală de box profesionist, gală internaţională cu main event Viorel Simion, clasat locul 4 în lume, contra lui Ryan Sermona, o luptă pentru tiltul mondial internaţional, în versiunea WBC. Vom mai avea alte 5 meciuri interesante şi vă pot spune că pe listă va fi şi Bogdan Dinu cel care a boxat în gala de la Montreal din 3 noiembrie. Eu sunt mai mult decât bucuros că putem organiza evenimentul la Craiova, mai ales că acest oraş a renăscut din punct de vedere al sportului, dar în aceiaşi măsură pentru că doamna primar se preocupă îndeaproape de sport, acest lucru a fost demonstrat. Nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru noi şi în continuare va fi o onoare pentru boxul românesc să venim la Craiova, într-un loc unde boxul are o tradiţie”, a declarat Obreja.