Olguţa: Întâlnire cu o mie de locuri de muncă pe masă cu viceconsul italian

 Olguţa: Întâlnire cu o mie de locuri de muncă pe masă cu viceconsul italian poze

Primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu a primit astăzi 30 iulie 2012 vizita Viceconsului Italiei Marco Oletti, pentru a pune la punct facilităţile oferite de municipalitate investitorilor care crează locuri de muncă.
La întâlnirea care a avut loc în sediul Primăriei Municipiului Craiova a fost prezent şi Marin Nicoli – consilierul onorific pe probleme economice al primarului Lia Olguţa Vasilescu.
„Autorităţile locale pun la dispoziţie un Parc Industrial de 80.000 de metri pătraţi, cu utilităţi contorizate până la limita parcelei închiriate. În plus, investitorul nu va plăti taxe şi impozite locale timp de 25 de ani, condiţia fiind să creeze locuri de muncă. Toată logistica este asigurată, iar la nivelul Parcului Industrial există chiar un departament care oferă asistenţă comercială”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, Primarul Craiovei.
„Primăria Craiova va fi o interfaţă între investitori şi autorităţile locale. Trebuie sprijiniţi toţi cei care vin să investească la Craiova. Trebuie să asigurăm cetăţenilor locuri de muncă în producţie pentru a reuşi să creştem calitatea vieţii la nivelul municipiului”, a mai spus edilul urbei.
La rândul său, Marco Oletti a declarat că sprijinul oferit de municipalitate şi interesul edililor pentru atragerea investitorilor nu vor rămâne fără rezultate.
„Avem intenţia de a muta la Craiova o importantă firmă cu capital italian care va crea cel puţin 1.000 de locuri de muncă. Noi vom face publicitate în Italia la aceste facilităţi oferite de Primăria Craiova şi sunt convins că şi alţi investitori vor fi interesaţi să-şi deschidă afaceri la Craiova. În special după ce doamna primar m-a asigurat de tot sprijinul autorităţilor locale şi după ce ne-a convins cu discursul său anticorupţie, care este un mesaj foarte important pentru noi şi investitorii pe care îi aducem”, a declarat Viceconsulul Italiei la Craiova.
Reamintim că săptămâna trecută, Primarul Craiovei a primit vizita lui Tony Smith – preşedintele Departamentului pentru Parteneriat Public Privat din cadrul ONU – care este interesat de asemenea de realizarea mai multor proiecte în Craiova, proiecte care să asigure cetăţenilor locuri de muncă, stabilitate socială şi un nivel de trai mai ridicat.

Biroul de presă,
Primăria Municipiului Craiova