Olguţa, în război cu facturile pe masă cu Termoficarea: “Cel mai bun director” nu va mai fi

olgutacampeanubanicioiu 019 picnik Olguţa, în război cu facturile pe masă cu Termoficarea: Cel mai bun director nu va mai fi poze

Lia Olguţa Vasilescu a atacat azi politica municipală în domeniul termoficării şi prestaţia regiei de profil a primăriei, demonstrând dublarea costurilor de încălzire cu propriile facturi. 

Candidatul USL la primăria Craiova a prezentat la conferinţa de presă de azi facturile la încălzire pe lunile ianuarie şi februarie pentru propriul apartament.

“Eu am semnalat această problemă încă din luna mai a anului trecut, de când domnul Boc a găsit de cuvinţă să elimine subvenţia la gigacalorie. Am spus atunci că facturile se vor dubla şi că vor fi oameni care vor avea de ales între a plăti încălzirea şi a se hrăni. S_au grăbit atunci să mă contrazică reprezentanţii puterii, în frunte cu domnii Voinescu şi Lăzărescu. Iată aici dovada că nu am minţit. Este vorba de un apartament cu trei camere de 70 de metri pătraţi, pentru care am achitat o factură de peste 7 milioane de lei vechi pentru luna ianuarie şi de peste 9 milioane pentru februarie. Vreau să vă spun că este o sumă mare şi pentru cineva care are salariu de parlamentar ca mine, dar ţineţi cont că există persoane care trebuie să achite aceste cheltuieli dintr-un salariu de 8 milioane”, a spus Olguţa Vasilescu.

Acesta a criticat şi modul în care gestionează problema primarul în funcţie, dar şi conducerea regiei craivene de termoficare. “Gigacaloria ajunge în punctele termice la un preţ de 131 de lei, iar până la apartamente, care sunt la câteva zeci de metri de puncte termice şi centrale, preţul sare la 245 de lei. Dacă  ţineţi minte, anul trecut domnul primar propusese chiar un cost de 280 de lei, dar l-a redus ca urmare a negocierilor cu consilierii opoziţiei. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă cu situaţia termificării la Craiova. Tot de anul trecut datează şi o declaraţie a domnului primar despre directorul de la Termoficare, despre care spunea că este cel mai bun director pe care-l poate da regia. Ei bine, nu va mai fi”, a spus Olguţa Vasilescu.