Olguţa: Adăpostul canin va fi gata într-o lună

olgutaadapostcaninbrestei Olguţa: Adăpostul canin va fi gata într o lună poze

Adăpostul canin de pe Brestei, mai precis construcţiile programate pentru prima etapă a proiectului, va fi gata până la data de 1 mai. 

adapost canin brestei Olguţa: Adăpostul canin va fi gata într o lună poze

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a organizat ieri şi o vizită pe şantierul de pe Brestei, pentru a evalua stadiul lucrărilor, primind asigurări de la constructori că operaţiunea va fi finalizată până la sfârşitul lunii viitoare.

adapost canin Olguţa: Adăpostul canin va fi gata într o lună poze

“După cum vedeţi, avem promisiunea fermă a constructorilor că încheie lucrările până la 1 mai, dată de la care adăpostul va putea primi primii câini. Sper să colaborăm cu cetăţenii Craiovei şi cu ONG-urile de profil să ne indice în primă fază care sunt câinii agresivi, aceştia urmând să fie ridicaţi cu prioritate de pe străzile Craiovei, în primă fază mai ales cei din preajma locurilor de joacă, a şcolilor şi grădiniţelor. Aşteptăm veşti bune şi de la Parlament. Noua lege, aşa cum a ieşit de la Senat, este bună, ne dă posibilitatea nouă ca municipalitate să ţinem câinii în adăpost pe o perioadă nedeterminată, nu doar câteva zile. Încercăm acum să schimbăm şi ordinul de ministru care reglementează acest domeniu, ca să ne permită să utilizăm şi altceva, nu numai hrană uscată, pentru hrănirea animalelor. Am avea astfel posibilitatea să preluăm de la supermarket-uri alimentele înainte de expirarea termenului de valabilitate, ceea ce ar reduce foarte mult costurile noastre de întreţinere a adăpostului. La 1 mai vom avea gata cuştile pentru primii 500 de câini şi vom vedea după ce-i adunăm pe aceştia de pe străzi care e impactul şi cât va fi nevoie să extindem adăpostul”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.