Olguţa a turnat asfalt şi-o “lacrimă” în Rovine. Piaţa de la Poştă e “mai cu moţ” după reabilitare

rovinestatuielacrimaradu preda.jpg Olguţa a turnat asfalt şi o lacrimă în Rovine. Piaţa de la Poştă e mai cu moţ după reabilitare poze

Piaţa de la Poştă din cartierul craiovean Rovine este “mai cu moţ” de câteva zile, de când angajaţii municipalităţii au reabilitat zona şi au amplasat aici o operă de artă.

rovinestatuielacrimaradu preda.jpg 1 Olguţa a turnat asfalt şi o lacrimă în Rovine. Piaţa de la Poştă e mai cu moţ după reabilitare poze

Este vorba despre sculptura “Lacrima” a lui Dan Nica, realizată la Craiova în acest an, în cadrul Simpozionului Naţional de Sculptură “Drumuri Brâncuşiene”, organizat în premieră de Casa de Cultură Traian Demetrescu.

rovine piata posta.jpg Olguţa a turnat asfalt şi o lacrimă în Rovine. Piaţa de la Poştă e mai cu moţ după reabilitare poze

Prima sculptură din lotul de şase care au intrat în vară în posesia primăriei a fost amplasată în Rovine la sfârşitul săptămânii trecute, sub supravegherea omniprezentului Radu Preda de a RAT, care a ţinut să fie de faţă la eveniment.

rovine banca.jpg Olguţa a turnat asfalt şi o lacrimă în Rovine. Piaţa de la Poştă e mai cu moţ după reabilitare poze

Angajaţii municipalităţii, de la regiile şi societăţile comerciale din subordinea CLM au pus la punct piaţeta de la Poştă.

rovine foisor.jpg Olguţa a turnat asfalt şi o lacrimă în Rovine. Piaţa de la Poştă e mai cu moţ după reabilitare poze

RAADPFL a umblat la spaţiile verzi şi a îngrădit locul de joacă din perimetrul pieţei, iar aleile au fost asfaltate şi dotate cu băncuţe noi.

rovine cismele cao.jpg Olguţa a turnat asfalt şi o lacrimă în Rovine. Piaţa de la Poştă e mai cu moţ după reabilitare poze

În piaţă a fost montat, în plus, un foişor, iar angajaţii CAO şi-au făcut şi ei apariţia în zonă, unde au amenajat cişmele cu apă potabilă.