Olguța a prezentat varianta finală a noului Oblemenco. Cum va arăta stadionul

olguta craiova stadion cni final 1 Olguța a prezentat varianta finală a noului Oblemenco. Cum va arăta stadionul poze

Primarul Lia Olguța Vasilescu a prezentat azi varianta finală a proiectului pentru noul stadion Oblemenco, alături de reprezentanții CNI și ai firmei desemnate să construiască arena. 

Lucrările ar urma să înceapă la jumătatea lunii august și sunt programate să dureze 17 luni, însă edilul șef și-a exprimat încrederea că termenul de execuție va fi mai scurt.

olguta craiova stadion cni final 2 Olguța a prezentat varianta finală a noului Oblemenco. Cum va arăta stadionul poze

„Sunt convinsă că stadionul va fi gata în 2016. Finanțare există și va exista și pentru anul viitor, proiectul fiind trecut prin lege î categoria celor prioritare, întrucât România s-a înscris în competiția pentru organizarea unei competiții internaționale în 2020. Firma care lucrează este aceeași cu cea care a demolat stadionul Oblemenco vechi și, dacă se mișcă la fel de bine ca la demolare, nu am nicio îndoială că vor termina la timp, ba chiar înainte de termenul stipulat în contract. Vreau să le mulțumesc încă o dată celor care s-au implicat pentru a asigura succesul acestui proiect, atât CNI, cât și arhitecților și, nu în ultimul rând domnilor Dragnea și Ponta, care ne-au ajutat pentru ca un proiect de o asemenea importanță să fie realizat la Craiova. Dacă facem abstracție de firul II al aducțiunii de la Izvarna, avem de-a face cu cea mai mare investiție care intră în Craiova în ultimii 25 de ani”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

olguta craiova stadion cni final 3 Olguța a prezentat varianta finală a noului Oblemenco. Cum va arăta stadionul poze

Noul stadion va avea o capacitate de aproximativ 30.000 de locuri și dotări care să respecte ultimele cerințe ale FIFA pentru organizarea de competiții la cel mai înalt nivel,