Olguţa a încheiat “Craiova Verde” în faţa parcului, cu candidaţii USL la parlamentare.

craiova 065 Olguţa a încheiat Craiova Verde în faţa parcului, cu candidaţii USL la parlamentare.  poze

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a participat marţi la acţiunea de plantare de pomi care s-a desfăşurat în părculeţul din vecinătatea intrării principale a Parcului ” Nicolae Romanescu”.

craiova 044 Olguţa a încheiat Craiova Verde în faţa parcului, cu candidaţii USL la parlamentare.  poze

Lia Olguţa Vasilescu spune că are ambiţia să înscrie Craiova în cursa pentru titlul de capitală verde a Europei, acţiunea încheiată azi nefiind decât o etapă în bătălia de “înverzire” a oraşului. “Nu am renunţat la ideea de a fi capitală verde europeană, asta pentru că avem câteva zone de parcuri, avem chiar cel mai mare parc din Europa de Est şi asta ne ajută foarte mult. Pentru a primi această titulatură va mai trebui să mai parcurgem nişte etape, să plantăm foarte mulţi pomi şi să avem foarte multe zone de spaţii verzi. De anul viitor vom începe să facem achiziţie de terenuri doar pentru locuri de joacă şi spaţii verzi. Este necesar, de asemenea, să realizăm mai multe piste pentru biciclişti. Din primăvară ne dorim ca giratoriile să arate altfel. S-a muncit foarte mult în curţile şcolilor şi de asemenea pe la blocuri. Vom obţine finanţare şi pentru zona parcului Nicolae Romanescu”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

craiova 035 Olguţa a încheiat Craiova Verde în faţa parcului, cu candidaţii USL la parlamentare.  poze

Radu Preda, director al R.A.A.D.P.F.L. Craiova şi şeful campaniei de toamnă de plantări de pomi pe raza municipiului Craiova spune că regia a pus la bătaie nu mai puţin de 4000 de puieţi din pepiniera proprie.

“Am plantat peste 4.000 de arbori şi arbuşti pe marile bulevarde, în şcoli, grădiniţe, chiar şi la spitale. Am folosit totul din pepiniera RAADPFL, ceea ce este o premieră pentru Craiova, pentru că în anii trecuţi se luau de la firme private, la preţuri foarte mari, se făceau plantări de mai mică anvergură. Acum chiar golim pepiniera de toţi arborii şi începem un nou ciclu de plantare în pepinieră. Este o acţiune pe care o vom continua”, a precizat Preda.

craiova 020 Olguţa a încheiat Craiova Verde în faţa parcului, cu candidaţii USL la parlamentare.  poze

Acţiunea de plantare organizată de R.A.A.D.P.F.L. Craiova a încheiat Campania ”Craiova verde !”, iniţiată la solicitarea edilului-şef al urbei, campanie în cadrul căreia s-au plantat arbori în oraş pe parcursul unei luni de zile.

craiova 007 Olguţa a încheiat Craiova Verde în faţa parcului, cu candidaţii USL la parlamentare.  poze

La acţiunea de plantare, de astăzi, au mai participat şi viceprimarul municipiului Craiova, Florentin Tudor, directori ai instituţiilor din subordinea consiliului local, precum Cătălin Resceanu şi Vali Giurcă, dar  şi candidaţii USL la alegerile parlamentare din decembrie Mihai Fifor, Ionuţ Stroe, Cristiana Anghel şi Nicolae Vasilescu.