Olguţa a inaugurat blocul reabilitat experimental în Craioviţa Nouă – VIDEO

olguta bloc craiovita 18 Olguţa a inaugurat blocul reabilitat experimental în Craioviţa Nouă   VIDEO poze

Reabilitarea termică la blocul 201 E din Craioviţa Nouă, pus la punct gratuit de primărie,  a fost finalizată.

olguta bloc craiovita 8 Olguţa a inaugurat blocul reabilitat experimental în Craioviţa Nouă   VIDEO poze

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a vizitat azi imobilul, luând o pauză de la marşurile de campanie, pentru a vizita imobilul.

olguta bloc craiovita 23 Olguţa a inaugurat blocul reabilitat experimental în Craioviţa Nouă   VIDEO poze

“Reabilitarea termică la acest bloc a fost executată. După cum am văzut, proprietarii de apartamente sunt mulţumiţi. Mai ales că totul s-a făcut fără niciun cost din partea lor. Lucrările au fost făcute din sponsorizări. Blocul a fost anvelopat termic, a fost montată tâmplărie termopan şi, în plus, s-a realizat distribuţia pe orizontală şi contorizarea individuală pentru utilităţi. La ora actuală lucrăm la documentaţie pentru demararea reabilitării termice pe bani europeni în întregul oraş, în prima etapă fiind înscrise 300 de scări de bloc. Vreau să le mulţumesc preşedinţilor de asociaţii de proprietar care ne-au ajutat cu strângerea semnăturilor. Avem zone în care sunt cvartale întregi în care s-au strâns semnăturile fără nicio problemă. În celelalte cred că proprietarii ar trebui să se gândească dacă preşedinţii şi administratorii mai merită să conducă asociaţiile şi să primească nişte bani”,  declarat Lia Olguţa Vasilescu.

olguta bloc craiovita 19 Olguţa a inaugurat blocul reabilitat experimental în Craioviţa Nouă   VIDEO poze

“Vreau să fac un apel la craiovenii care s-au înscris în program să-şi declare fără nicio teamă veniturile reale. Reabilitarea va fi gratuită pentru toţi cei care au venituri mai mici de 1500 de lei pe membru de familie şi cred că sunt foarte puţine familii în Craiova care depăşesc acest prag. În plus, nici cei care au venituri mai mari şi vor fi obligaţi să achite o anumită cotă nu vor ieşi în pierdere. Reducerea facturilor la încălzire va fi de minimum 30 la sută. Este cerinţa cuprinsă în ghid. Deci orice fel de contribuţie a proprietarilor va fi compensată prin scăderea facturii. Nimeni nu va plăti în plus”, a precizat viceprimarul Cristina Calangiu.

olguta bloc craiovita 32 Olguţa a inaugurat blocul reabilitat experimental în Craioviţa Nouă   VIDEO poze

“Costul total pentru acest bloc a fost de aproximativ 60.000 de euro. Această sumă cuprinde atât cheltuielile cu reabilitarea termică a faţadei, motarea de geam termopan la toate apartamentele, inclusiv închiderea cu termopan a balcoanelor, care, după cum se observă la acest bloc, sunt destul de mari, distribuţia pe orizontală pentru utilităţi şi izolarea planşeului”, a declarat directorul RAADPFL Craiova, RAdu Preda.

La acţiunea de ieri au participat şi o parte a candidaţilor USL pentru colegiile din Craiova: Mihai Fifor, Cosmin Enea, Ionuţ Stroe, Nicu Vasilescu şi Cristiana Anghel.