Olguţa a convocat Comandamentul de iarnă. Salubritatea îşi completează stocurile

olguta slatina Olguţa a convocat Comandamentul de iarnă. Salubritatea îşi completează stocurile poze

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a convocat astăzi, 16.11. a.c., Comandamentul local pentru deszăpezire. Edilul-şef al urbei a convocat această întâlnire pentru a solicita elaborarea planului de acţiune al serviciilor din cadrul municipalităţii, în sezonul rece 2012-2013.
Până la momentul actual au fost achiziţionate de către S.C. Salubritate Craiova S.R.L. Următoarele cantităţi de materiale necesare în sezonul rece:
 1.300 tone de sare;
 1.300 mc (metri cubi) de nisip;
 40 tone de clorură de calciu.
Cantităţile de materiale vor fi suplimentate marţi, 20.11. a.c., cu 500 de tone de sare şi 20 de tone de clorură de calciu.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova: ” Dorim să ne luăm toate măsurile de precauţie, pentru a fi pregătiţi să intervenim, atunci când situaţia o va impune. Ne propunem să intervenim eficient, atunci când va fi cazul, în aşa fel încât locuitorii Craiovei să fie cât mai puţin afectaţi. Nu vrem să mai avem situaţii, ca în iarna 2011-2012, când, săptămâni, întregi zeci de căi de acces şi mii de maşini au fost blocate.”

Edilul-şef al urbei reaminteşte tuturor cetăţenilor şi administratorilor societăţilor comerciale că în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 219/2009, cu modificările aduse prin Hotărârea Consiliului Local 279/2011, au obligaţia de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, din faţa caselor şi spaţiilor comerciale, în caz contrar urmând a suporta sancţiunile prevăzute în dispoziţiile emise de Consiliul Local al municipiului Craiova:
 pentru persoanele fizice, amendă cuprinsă între 500 – 1.500 lei;
 pentru persoanele juridice, amendă cuprinsă între 1.000 – 2.500 lei.