Oficial: Delta ACM 93, încă patru ani la cârpit de străzi în Craiova

utilaje delta strazi craiovita Oficial: Delta ACM 93, încă patru ani la cârpit de străzi în Craiova poze

Firma Delta ACM 93 SRL a câştigat încă o dată contractul cadru de întreţinerea străzilor din Craiova. 

Deşi licitaţia a fost dematată de primărie la începutul acestui an, adjudecarea mega-contractului pus în joc de municipalitate a avut loc abia pe 10 aprilie, edilii trimiţând anunţul de atribuire în SEAP cu două zile înainte de Paşte.

Potrivit documentaţiei de adjudecare, Delta a fost aleasă din cele cinci firme ofertante, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. De altfel, preţul oferit de constructori marchează o premieră în istoria lucrărilor pe bani publici finanţate de primăria Craiova, oferta câştigătoare reprezentând  mai puţin de jumătate din valoarea lucrărilor estimată de edili.

Valoarea estimată a contractului cadru scos la licitaţie de municipalitatea craioveană era de 80 de milioane de lei noi, fără TVA, oferta câştigătoare fiind de 37, 7 milioane de lei noi.

Delta ACM 93 şi-a adjudecat şi precedentul acord cadru pentru întreţinerea şi reparaţia străzilor din Craiova, cu o valoare de peste 100 de milioane de lei noi, edilii având încă de achitat firmei de drumuri câteva zeci de milioane de lei noi în contul lucrărilor efectuate în anii precedenţi.