Oficial: ACL a rămas cu 18 primari în Dolj. Restul de 31 sunt acum pesediști sau independenți

 

Alianța dintre PNL și PDL mai are doar 18 edili în județul Dolj, 13 primari PDL și 5 PNL, din totalul de 49 câți au obținut la alegerile locale din 2012 

Datele au fost furnizate chiar de reprezentanții PNL și PDL din consiliul județean Dolj, la ședința de azi a legislativului județean, liberalii și pedeliștii dorind să sublnieze în acest mod faptul că edilii rămași în ACL au fost „vitregiți” la alocarea fondurilor din cote defalcate din impozitul pe profit și TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Astfel, potrivit listelor distribuite de consilierii județeni ai ACL, din cei 28 de primari aleși sub sigla PDL în 2012, au mai rămas pedeliști sub efectul „ordonanței Dragnea” numai 13. Este vorba despre edilii din Băilești, Castranova, Daneți (unde un pedelist exercită funcția de primar interimar), Ghindeni, Gogoșu, Goiești, Izvoare, Maceșu de Sus, Mischii,  Murgași, Predești, Rojiște și Sadova.

14 primari s-au dus la PSD: cei din Argetoaia, Botoșești Paia, Breasta, Bulzești, Catane, Călărași, Galiciuica, Giurgița, Grecești, Întorsura, Lipovu, SĂlcuța, Teasc și Verbița, în timp ce Adrian Popa de la Secu a rămas independent.

La PNL au mai rămas după perioada de „transferuri” primarii din cinci comune doljene: Apele Vii, Drănic, Galicea Mare, Giubega și Siliștea Crucii.

Alți 15 au plecat la PSD, respectiv edilii din Afumați, Bistreț, Brădești, Caraula, CIupercenii Noi, Desa, Fărcaș, Gighera, Goicea, Măceș de Jos, Perișor, Plenița, Poiana Mare, Radovan și Seaca de Pădure.

Totodată, primarul din Calafat a ales independența.