Octavian Soviany – dublă lansare de carte la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Octavian Soviany – dublă lansare de carte la Casa de Cultură „Traian Deemetrescu”

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită miercuri, 18 martie 2015, de la ora 19.00, în Galeria Vollard a instituţiei, la o dublă lansare de carte: Florile răului de Charles Baudelaire (în traducerea lui Octavian Soviany, Casa de Editura Max Blecher, 2014) şi volumul de versuri Călcâiul lui Magellan care îi aparţine scriitorului român contemporan Octavian Soviany.

Octavian Soviany Octavian Soviany – dublă lansare de carte la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” poze

Pentru volumul Călcâiul lui Magellan, scriitorul a fost desemnat câştigătorul Premiului „Cartea de Poezie a anului 2014”. Les Fleurs du Mal, o carte de referinţă a literaturii universale, acum tradusă integral de unul dintre cei mai buni scriitori români contemporani este ea însăşi o capodoperă a lui Octavian Soviany şi un moment foarte important în receptarea şi redescoperirea de către noile generaţii din România a lui Charles Baudelaire.

Octavian Soviany s-a născut la 23 aprilie 1954 la Brașov, este licențiat al Facultății de Litere din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, secția Română-Spaniolă. A publicat poezie, proză, critică literară, teatru, fiind laureat a numeroase premii literare.

Întâlnirea îl va avea ca moderator pe redactorul revistei culturale „Mozaicul”, Petrişor Militaru. Despre cele două volume vor vorbi lector univ. dr. Gabriela Gheorghişor (Facultatea de Litere –Craiova) şi poetul Claudiu Komartin, redactor-şef al revistei „Poesis internaţional” şi al Casei de editură Max Blecher.

Intrarea este libera.