Oastea lui Bică, din ce în ce mai mică: Doi consilieri locali craioveni au plecat „cu ordonanța” din UNPR

genoiu unpr Oastea lui Bică, din ce în ce mai mică: Doi consilieri locali craioveni au plecat „cu ordonanța” din UNPR poze

Consilierii municipali craioveni Gheorghe Albăstroiu și Dorel Marinescu, aleși în CLM pe listele UNPR sunt, de azi, independenți, ambii optând să părăsească filiala condusă de Gheorghe Bică.

Ironia sorții face ca picătura care a umplut paharul și i-a convins să plece din UNPR să fie tocmai inițiativa conducereii organizației județene uneperiste de a-i pune pe aleșii locali să dea cu subsemnatul cum că rămân trup și suflet aleși ai partidului condus de Gabi Oprea.

„Prea multă suspiciune la vîrful UNPR Dolj. Am avut o discuţie cu domnul Bică în care am crezut că am clarificat toate problemele. Numai că, ne-am trezit că domnul viceprimar Genoiu ne pune o hârtie sub nas prin care ne obligam să rămânem în UNPR. Eu le-am spus că nu accept aşa ceva şi le-am dat şi eu o hârtie cu demisia mea. Nu mă înscriu în niciun partid, rămân independent. O să susţin în continuare proiectele doamnei primar, până la sfârșitul mandatului, aşa cum i-am promis”, a declarat Gheorghe Albăstroiu.

m albastroiu1 Oastea lui Bică, din ce în ce mai mică: Doi consilieri locali craioveni au plecat „cu ordonanța” din UNPR poze

Nici colegul său Dorel Marinescu nu pare tentat să schimbe UNPR pe alt partid, optând tot pentru independență până la sfârșitul mandatului.

„Eu nu mi-am dat jos lațul de la gât ca să-mi pun altul. Rămân independent. E o ocazie pe care mi-o oferă această ordonanță și înțeleg să profit de ea. Sincer, nu eram decis să plec din partid, dar episodul de azi, când au venit să pună să semnăm acele declarații, mi-a pus capac. După părerea mea, era un semn că se pregătesc să ne „radă” din consiliu, imediat ce expiră termenul de opțiune prevăzut de ordonanță, cum s-a mai întâmplat cu alți colegi. Așa că am fost primul care mi-am anunțat demisia. E posibil să mai urmeze și alții”, a spus Dorel Marinescu.

m dorel marinescu Oastea lui Bică, din ce în ce mai mică: Doi consilieri locali craioveni au plecat „cu ordonanța” din UNPR poze

De menționat că, atât Albăstroiu cât și MArinescu și-au început cariera de consilieri locali pe listele PDL, ei trecând la UNPR Dolj în 2012, odată cu ex-primarul Craiovei, Antonie Solomon. Filiala lui Bică  a „ras” într-adevăr trei dintre consilierii locali craioveni aleși la localele din 2012, chiar în preziua depunerii jurământului.

Prin plecarea lui Albăstroiu și Marinescu, UNPR rămâne cu cinci consilieri locali la Craiova, inclusiv viceprimarul Mihail Genoiu. Reamintim că filiala lui Gheorghe Bică a suferit o pierdere, rămânând cu trei din cei patru consilieri județeni. Asta după ce uneperiștii au ratat la mustață înlocuirea consilierului Dan Păloiu, întors spre originile pedeliste după doi ani de „uneperit” prin CJ Dolj.

solomon unpr candidaturi 054 Oastea lui Bică, din ce în ce mai mică: Doi consilieri locali craioveni au plecat „cu ordonanța” din UNPR poze