Oana Bică: “Hai la hora oltenească”, spectacol cu multe surprize

oana bica3 Oana Bică: Hai la hora oltenească, spectacol cu multe surprize  poze

Managerul Ansamblului Folcloric “Maria Tănase”, Oana Bică, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, amănunte privind spectacolul “Hai la hora oltenească”, care va fi susţinut pe 27 februarie 2013, la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”. Aceasta, alături de Nicu Creţu – conducerea muzicală şi Ionel garoafă – coregrafie, au oferit câteva detalii privind cântecele şi jocurilor care vor fi prezentate iubitorilor de folclor, în cadrul spectacolului.

“Sunt foarte mulţi oameni care au uitat cântecele olteneşti autentice. Prin acest spectacol încercăm că le readucem în atenţie. Soliştii ansamblului le vor interpreta alături de cântecele  din repertoriu propriu care sunt, de asemenea, cântece autentice de valoare inbcontestabilă”, a menţionat Nicu Creţu.

Pe de altă parte. Ionel Garoafă a atras atenţia că în aceeaşi situaţie sunt şi jocurile populare din zona Doljului. “Sunt jocuri olteneşti foarte vechi care au fost date uitării. Drept urmare acestea au fost incluse în monateje alături de dansuri care sunt încă practicate. În cadrul spectacolului ni se vor alătura şi copii de la Ansamblul Doru Şerban din Işalniţa. Mai avem şi alte surprize dar nu le vom dezvălui în cadrul spectacolului”, a subliniat Ionel Garoafă.

Managerul Oana Bică e adăugat că spectacolul “Hai la hora oltenească” va fi susţinut într-un turneu şi în oraşele: Mioveni, Piteşti, Râmnicul Vâlcea şi Slatina. “Vreau să informez doamnele şi domnişoarele că, pe data de 6 martie, le invităm la Teatrul Liric, unde alături de colegii de acolo le-am pregătii un specatcol dedicat lor. Ceva mai târziu, pe 2 aprilie vom susţine, în aceeaşi locaţie, un spectacol caritabil pentru copii cu autism. Precizez că în cadrul celor două spectacole şi-au arătat susţinerea atât Primăria Craiova cât şi Conciliul Local Craiova. Un alt spectacol extrem de important este cel din luna sempembrie când se implinesc 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase şi 50 de ani de lala moartea sa. Va fi un spectacol, sperăm noi, grandios”, a concluzionat Oana Bică.

Reamintim că preţul biletului la spectacolul “Hai la hora oltenească” este de 30 de lei, acesta putând fi procurat de la agenţia Teatrului Naţional “Marin Sorescu”.