O noua ediție a Școlii de Vară la Parohia Harșu

 poza 12 O noua ediție a Școlii de Vară la Parohia Harșu poze

 

Parohia „Sfinţii Ioachim şi Ana” – Harşu din Craiova găzduieşte în această perioadă o serie de activităţi pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Întâlnirile, aşezate sub genericul „Şcoala de Vară Edulife”, sunt programate pe o perioadă de două săptămâni.

Şi în acest an, 40 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani participă gratuit la cele două săptămâni de activităţi educative desfăşurate de Asociația „Edulife”, prin prof. Alina Dică, directorul ONG-ului, Parohia Harşu şi Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Creştine, filiala Craiova. Împlinind o frumoasă tradiție, organizatorii şi-au propus şi de data aceasta să dezvolte creativitatea şi spiritul ortodox în rândul participanţilor, să promoveze abilităţile de comunicare, de cunoaștere a moralei creștine, de socializare, de exprimare a propriilor gânduri, să cultive simţul pentru frumos, cultură, educaţie şi autoeducaţie. Astfel, programul propus se bazează cu precădere pe teme specifice vârstei, cuprinzând activități artistice, cultural-religioase, sportive, precum și de educaţie pentru sănătate, măsuri de prim ajutor și voluntariat. Spațiul de lucru este oferit cu generozitate de curtea bisericii, la care se adaugă Corpul multifuncţional „Sfântul Irodion de la Lainici”, aşezat de asemenea în incinta sfântului locaș. În desfășurarea activităților, copiii sunt organizaţi în două grupe de lucru, orarul fiind de luni până vineri, între 09.00 – 13.00. La orele 11.00, micuţii primesc dulciuri, fructe, apă și suc. Fiecare etapă de lucru este monitorizată atent de profesorii coordonatori şi tinerii voluntari.

poza 24 O noua ediție a Școlii de Vară la Parohia Harșu poze

               „O educaţie bazată pe morala creştină”

„Odată cu trecerea timpului am câştigat mai multă experienţă, văzând ceea ce este cu adevărat necesar pentru copiii noştri din parohie. Am avut în vedere posibilitatea de a crea un mediu propice pentru participanţii noştri, ca ei să poată dialoga, să se poată exprima, să poată experienta lucruri care sunt de folos în educaţia şi formarea lor intelectuală şi sufletească. Aşa se face că, de la an la an, am perfecţionat programul întâlnirilor noastre, primind ca de fiecare dată sprijinul necondiţionat al profesoarelor de la Asociaţia Edulife şi al tinerilor voluntari. Cu ajutorul lor, reuşim să creăm o atmosferă plăcută pentru cei 40 de copiii care vin zilnic în curtea bisericii noastre. Este o activitate solicitantă şi în acelaşi timp foarte plăcută, pentru că din ea ne alimentăm de fiecare dată cu multă energie. Temele pe care le abordăm sunt practice, utile şi de fiecare dată se raportează la credinţa noastră ortodoxă şi la rolul ei în viaţa societăţii de astăzi. Încercăm astfel să le oferim viitorilor noştri credincioşi o educaţie bazată pe morala creştină a Bisericii noastre, care să le fie de folos pe viitor”, a spus pr. Viorel Dică, parohul Bisericii „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana”-Harşu.

 

 

Cea de a treia ediţie a Școlii de vară „Edulife” de la Biserica „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” din Craiova se va încheia printr-un pelerinaj la mănăstirile din județul Vâlcea. La final, toţi participanţii vor primi diplome, cărţi, tricouri, șepcuțe şi dulciuri din partea organizatorilor.