O mie de miliarde pe plus în bugetul de criză al Craiovei

m primaria craiova O mie de miliarde pe plus în bugetul de criză al Craiovei poze

Edilii craioveni se pregătesc să voteze un buget de 6117 miliarde de lei vechi, cu aproape o mie de miliarde mai mare decât cel de anul trecut. 
Edilii craioveni şi-au prevăzut pentru acest an venituri de 611,756 milioane de lei noi (peste 6117 miliarde de lei vechi). Suma reprezintă un salt de-a dreptul spectaculos, de aproape o mie de miliarde de le vechi, faţă de anul trecut, consiliul local votând la începutul anului 2009 un buget local cu venituri totale de doar 519,2 milioane de lei noi (5192 de miliarde de lei vechi).
Din veniturile totale ale primăriei municipiului Craiova, mai puţin de un sfert o reprezintă veniturile proprii ale municipalităţii, adică banii strânşi din taxe şi impozite locale percepute de la contribuabilii din oraş. În 2010, suma pe care vor să o colecteze edilii de la persoanele fizice şi juridice din Craiova a fost estimată la 148, 6 milioane de lei noi (1486 miliarde de lei vechi). Şi în acest caz avem de-a face cu o creştere substanţială a veniturilor prognozate de municipalitate faţă de anul trceut. În 2009, totalul veniturilor proprii era estimat de finanţiştii primăriei la 125 de milioane de lei noi (1200 de miliarde de lei vechi), sumă care nu a fost însă realizată în totalitate, primarul Solomon raportândîn decembrie trecut nerealizări de câteva sute de miliarde. De menţionat însă că în toamna anului trecut consiliul local a aprobat majorarea impozitelor şi taxelor locale în medie cu 20 la sută, cele mai mari creşteri fiind înregsitrate de taxa de parcare, privilegiu de a-şi parca maşina pe domeniul public putând să-l coste pe un craiovean dublu, triplu sau cvadruplu faţă de anul 2009.