O istorie literară a vinului în România – lansare de carte la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova, Asociaţia Hortus Oltenia 1962 şi S.C. Avincis Vinuri S.R.L. au deosebita onoare de a vă invita joi, 23 octombrie 2014, la evenimentul cultural al săptămânii, reprezentat de lansarea cărţii O istorie literară a vinului în România, a autorului Răzvan VONCU, ce va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept și Științe Sociale (Craiova, str. Calea București nr.107D), începând cu ora 18.00 .

Despre propria carte, autorul notează că “Este o carte despre întâlnirea cu unul dintre produsele eminente ale acestui pământ, întâlnire în care literatura are rolul de teren de joc. De aceea nu-mi propun să alcătuiesc ierarhii literare în funcţie de elementul viticol, căci în cuprinsul cărţii nu există determinări tipologice (şi cu atât mai puţin valorice) între cele două aspecte”.

Răzvan VONCU (n. 1969), critic şi istoric literar, este conferenţiar universitar doctor la Departamentul de Studii Literare al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti. Predă istoria literaturii române şi balcanologie. Este autorul a 16 cărţi şi a colaborat, din 1989 şi până în prezent, la majoritatea revistelor literare de prestigiu din ţară: Începând din 2010, susţine rubrica de „Cronica ediţiilor“ în revista România literară. A primit mai multe premii literare şi jurnalistice , între care Premiul „Titu Maiorescu“ pentru critică literară al Academiei Române (2003). A fost tradus în franceză, engleză şi sârbă.

 

BIROUL DE PRESĂ