Noutăţi la Primărie: Taxa pe divorţ, pe tarabă şi pe TIR

m primaria craiova Noutăţi la Primărie: Taxa pe divorţ, pe tarabă şi pe TIR poze

Consilierii locali aprobă joi trei noi taxe locale pentru anul 2011. Divorţul administrativ costă 300 de lei la Craiova.

Prima dintre taxele supuse aporbării consiliului local priveşte procedura divorţului administrativ, de care se va ocupa din acest an serviciul de evidenţă a populaţiei al primăriei Craiova. Desfacerea pe cale administrativă a căsătoriei nu poate avea loc fără cheltuieli suplimentare, arată raportul întocmit de funcţionarii primăriei, motiv pentru care este şi propusă instituirea unei taxe speciale de 300 de lei. “Menţionăm că din data de 25.12.2010 autoritatea locală are în atribuţii primirea cererilorbde divorţ pe cale administrativă precum şi întocmirea şi eliberarea certificatelor de divorţ. Această nouă procedură presupune efectuarea unor cheltuieli din partea S.P.C.E.P. Craiova întrucât înregistrarea cererilor de divorţ pe cale administrativă se face în registre cu regim special acestea trebuind tipărite, iar certificatele de divorţ precum şi declaraţiile pe care soţii urmează să le completeze trebuiesc puse la dispoziţia solicitanţilor de către autoritatea locală gratuit, toate acestea reprezentând costuri care nu pot fi acoperite decât prin instituirea unei taxe speciale”, arată raportul.

În plus, aleşii locali vor avea în faţă la şedinţa de joi şi o nouă taxă impusă proprietarilor de maşini de mare tonaj. Vehiculele de marfă mai mari de  12 tone vor fi taxate după o nouă grilă, cu sume care pot ajunge la câteva mii de lei noi, în funcţie de greutate şi de sistemul de suspensie.

Serviciul de Administrare a Pieţelor şi Târgurilor Craiova propune şi el un nou sistem de taxare a tarabagiilor din pieţe, acestora urmând să li se ia banii din acest an pe bază de acord lunar.