Noua biserică din localitatea Şiacu, judeţul Gorj, a fost sfinţită

Siacu 1 Noua biserică din localitatea Şiacu, judeţul Gorj, a fost sfinţită    poze

De aproape un secol, credincioşii din mica localitate gorjeană Şiacu, filie a parohiei Corobăile, comuna Slivileşti, au fost nevoiţi să meargă în zilele de sărbătoare, pentru a se ruga şi pentru a-şi pomeni strămoşii, la bisericile din satele învecinate. Visul de a avea o biserică a devenit realitate duminică, 10 iulie 2006, când Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a poposit în mijlocul lor pentru a sfinţi noua biserică ce poartă hramurile „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Ierarh Nicolae.” Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi părintele protopop Ionel Câmpeanu de la Protopopiatul Târgu Jiu Sud, de care aparţine această biserică. În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârşită hirotonia întru preot a diaconului Constantin Baciu, pe seama Parohiei Bârseşti, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj.

Siacu 3 Noua biserică din localitatea Şiacu, judeţul Gorj, a fost sfinţită    poze

În cuvântul rostit la finalul slujbei euharistice, Mitropolitul Olteniei a evidenţiat rolul şi importanţa Bisericii în viaţa oamenilor care vin să se roage şi să fie aproape de Împărăţia cea veşnică a lui Dumnezeu. „ Ori de câte ori ne rugăm și venim la sfânta biserică noi mărturisim credința că suntem cu Mântuitorul Iisus Hristos, așa cum El ne-a spus: «Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului»(Matei 28, 20). Și iată că astăzi avem bucuria să reînnodăm legătura ce s-a rupt cu timpul și construcțiile pământești care au și ele o vreme a existenței lor. De acum, în biserica dumneavoastră se va săvârși Sfânta Liturghie și întotdeauna Bunul Dumnezeu va asculta rugăciunile preoților și ale credincioșilor și va fi milostiv tuturor celor care se pomenesc aici, va oferi din darurile Sale cele bogate tuturor celor care se roagă cu credință și inimă bună și va primi sufletele care se mută din lumea aceasta în viața veșnică, pentru ca legătura să fie întotdeauna neîntreruptă dintre noi, cei de pe pământ, și cei care au plecat în Împărăția Lui Dumnezeu”, a spus IPS Irineu.

Siacu 4 Noua biserică din localitatea Şiacu, judeţul Gorj, a fost sfinţită    poze

Piatra de temelie a Bisericii din Şiacu a fost pusă în anul 2004 în locul numit <<Poiana Bisericii>>, unde a fost sfinţită o bisericuţă de lemn în anul 1833, care  s-a ruinat la începutul secolului XX. Ridicarea sfântului locaş s-a făcut prin osteneala credincioşilor şi cu sprijinul autorităţilor publice locale. Pentru implicarea deosebită în realizarea aceste sfinte lucrări, fostul paroh, părintele Constantin Guşă a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar părintele Daniel Negomireanu, actualul paroh, pe cel de iconom. De asemenea, mai multe persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

 

Siacu 5 Noua biserică din localitatea Şiacu, judeţul Gorj, a fost sfinţită    poze