Noi duhovnici în Arhiepiscopia Craiovei

             poza duhonici Noi duhovnici în Arhiepiscopia Craiovei poze

Cinci preoţi din Arhiepiscopia Craiovei au primit la sfârșitul săptămânii trecute hirotesia în duhovnicie, sub omoforul Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Evenimentul a avut loc la Paraclisul mitropolitan „Toţi Sfinţii” din incinta Centrului eparhial din Craiova.
Prin hirotesie, preoţii au primit darul duhovniciei prin care pot săvârşi Taina Sfintei Spovedanii pentru credincioşii din parohiile pe care le păstoresc. Au fost astfel hirotesiţi preoţii: Giurgiu Daniel Petrică, Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Băileşti, judeţul Dolj, Cruceru Valerian, Parohia Motru I, judeţul Gorj, Diaconu Marius, Parohia Zănoaga, judeţul Dolj, Milă Adrian, Parohia Giurcu, judeţul Gorj şi Cătălinoiu Alexandru Eugen, Parohia Săuleşti, judeţul Dolj.
După hirotesie, ÎPS Părinte Irineu le-a vorbit celor cinci slujitori ai Altarului despre importanţa Tainei Sfintei Spovedanii şi despre responsabilitatea pe care o au de împlinit în comunităţile încredinţate spre păstorire: „Spovedania este arta vindecării sufletului, pentru că numai prin mărturisirea păcatelor şi prin dezlegarea pe care credinciosul o primeşte prin această Taină, va putea să intre în Împărăţia lui Dumnezeu, curăţit de păcate şi luminat de Duhul Sfânt. Aşadar, grija pentru turma lui Hristos este scopul principal al lucrării noastre, un imperativ al întregii Biserici. Dacă veţi reuşi să-i ridicaţi pe cei ce vă sunt încredinţaţi spre păstorire, cu ajutorul harului sfânt, din starea de suferinţă morală, de păcătoşenie, veţi avea cea mai mare bucurie pe care poate să o aibă un preot. Pentru că nu este numai o bucurie a lui, este o bucurie a lui Dumnezeu, o bucurie a îngerilor, aşa cum spune Sfântul Evanghelist Luca: ..în cer va fi multă bucurie pentru un păcătos care se pocăieşte”, a conchis ÎPS Irineu.
La final, cei cinci preoţi duhovnici au primit ca dar, din partea Mitropolitului Olteniei, câte un Molitfelnic şi o Sfântă Cruce.