“Noaptea Cercetătorilor”, la Universitatea din Craiova

 

Avem deosebita plăcere sa vă invităm vineri, 26 septembrie 2014, să participați la evenimentul european “Noaptea Cercetătorilor”. La Craiova, evenimentul va avea loc la Universitatea din Craiova, Holul Sala Albastră și Holul Central (str. A. I. Cuza, nr. 13), începând cu ora 18:00.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce se desfăşoară anual în peste 300 de oraşe din Europa. În România acest eveniment va avea loc în Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Timişoara şi Tulcea.

Craiovenii se vor bucura în acest an de o sumedenie de experimente  ale facultăților și departamentelor Universității din Craiova (Facultatea de Matematică și Științe ale Naturii – Departamentul de Fizică, Departamentul de Chimie, Departamentul de Geografie; Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică; Facultatea de Inginerie Electrică; Facultatea de Mecanică; Facultatea de Agricultură și Horticultură – Departamentul de Biologie și Ingineria Mediului; AstroED centrul de cercetare și educație în astronomie).

Profesori şi studenţi de la Universitatea din Craiova, cercetători şi voluntari vor fi prezenţi în Holul Central al Universităţii, îndemnând publicul să înţeleagă ştiinţa dincolo de ecuaţii şi formule. Fiecare experiment va fi însoţit de explicaţii prietenoase despre fenomenele fizice sau chimice ce stau la baza efectelor spectaculoase.

Pentru mai multe detalii, accesați:

http://noapteacercetatorilor.eu/orase/craiova/

https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor

BIROUL DE PRESĂ