Nicoleta Miulescu, regina salariilor din primăria Craiova

m solomon viceprimari Nicoleta Miulescu, regina salariilor din primăria Craiova poze

Secretarul municipiului a câştigat anul trecut cât Solomon şi cei doi viceprimari la un loc

Declaraţia de avere publicată recent pe site-ul primăriei Craiova o plasează pe Nicoleta Miulescu pe primul loc între salariaţii primăriei.

Secretarul municipiului a încasat anul trecut din salariu deloc modesta sumă de 121320 de lei noi, adică 1,21 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă un salariu lunar de peste 10000 de lei noi (100 de milioane de lei vechi). În plus, Nicoleta Miulescu şi-a mai trecut în declaraţia de avere şi venituri din indemnizaţiile de membru în consiliul de administraţie al RAADPFL – unitate din subordinea consiliului local municipal – şi al comisiei de aplicare a legii 550/2001 de 5624 de lei noi (56,2 milioane de lei vechi), ducând totalul sumelor câştigate direct sau indirect de la municipalitatea craioveană în 2009 la 126944 de lei noi.

Spre comparaţie, salariul de primar al lui Antonie Solomon a însemnat pe parcursul anului 2009 cam o treime din suma încasată de secretar. Astfel edilul-şef, actualmente suspendat, şi-a trecut în declaraţia de avere completată anul acesta venituri din salarii pe anul trecut de 47288 de lei noi, adică 472 de milioane de lei vechi. Viceprimarii stau şi mai slăbuţ la acest capitol, indemnizaţia pe un an întreg declarată de Teodor Nicuşor Sas ridicându-se la doar 40. 608 lei noi (406 milioane de lei vechi). Dacă îi trecem în cont viceprimarului Mărinică Dincă aceeaşi sumă şi facem totalul veniturilor salariale încasate în 2009 de primii trei oameni din conducerea primăriei, observăm că Solomon, Sas şi Dincă abia reuşesc, cu forţe reunite, să depăşească veniturile de la primărie şi de la regie ale Nicoletei Miulescu. Trio-ul mai sus pomenit contabilizează pe anul trecut venituri salariale totale de 128504 lei noi.

Secretarul municipiului Craiova nu stă însă numai în salariul de la primărie şi indemnizaţia de membru în consiliul de administraţie al RAADPFL. Nicoleta Miulescu mai declară pentru 2009 venituri de 18921 lei noi (189 de milioane de lei vechi) din activitatea de lector la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, precum şi 2998 de lei noi care îi revin ca lector la CRAIFOR. Declaraţia de avere a Nicoletei Miulescu prezintă noutăţi şi la capitolul imobiliare. Astfel, secretarul municipiului anunţă în 2010 că a dobândit în 2008 un imobil în Craiova, cu o suprafaţă de 505 metri pătraţi, situat pe strada Fulger. Surpriza vine din faptul că imobilul cu pricina e încadrat la categoria “luciu de apă”. Tot în declaraţia din acest an, Nicoleta Miulescu îşi mai trece în cont o investiţie imobiliară din 2008. Este vorba despre un apartament cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, situat pe strada Ştirbey Vodă, cu o valoare de impozitare de 273364 de lei, în dreptul căruia Nicoleta Miulescu a scris “recepţ finală în 2010”. Nici apartamentul şi nici “luciul de apă” de pe strada Fulger nu figurează în declaraţiile de avere din 2009 şi 2008 ale Nicoletei Miulescu.