Nicolae Stăncioi: 2014 – un an bun pentru Filiași!

filiasi 7 Nicolae Stăncioi: 2014   un an bun pentru Filiași! poze

Edilul – șef din Filiași, Nicolae Stăncioi, face bilanțul anului ce stă să se încheie, unul în care străzile orașului au fost transformate în șantier, de investițiile derulate.

„2014 a fost un an bun pentru Filiași, mai ale prin prisma investițiilor. Cea mai importantă este bineînțeles cea derulată pe fonduri europene de Compania de Apă Oltenia, în reabilitare și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizării, unde lucrurile s-au mișcat destul de bine în acest an. Trebuie să precizez că aceasta este doar prima etapă. Uurmează etapa a doua, în valoare de 2, 8 milioane de euro, în care se vor realiza branșamentele la rețeaua de apă și de canalizare pentru toți cetățenii orașului Filiași. A fost împărțită în două etape din cauza lipsei fondurilor de la Uniunea Europeană. O altă lucrare destul de importantă pentru oașul Filiași este continuarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, în cadrul căruia au fost asflate și în 2014 patru străzi Au rămas neexecutate și urmează a fi realizate anul viitor străzile Tudor Vladimirescu, Cerbului, Stadionului, Avam Iancu și Nicolae Titulescu”, a declarat primarul Nicolae Stăncioi.

 


Investițiile au toate șansele să continue și anul viitor, spune edilul, acestea vizând atât orașul Filiași, cât și satele aparținătoare. „Am pregătit documentația și pentru restul străzilor din orașul nostru, adică pentru un număr de 42 de străzi, care vor intra în programul de dezvoltare, în programul de fonduri europene 2014-2020. Este o lucrare destul de mare. Ca și valoare estimată de noi în momentul de față este aproximativ 600 de miliarde de lei vechi. N-am uitat nici satele. La aceeastă oră este urcată în SEAP documentația pentru licitație pentru rețeua de canalizare și stația de epurare de la Răcarii de Sus, unde, așa cum cetățenii știu, am reușit recent să racordăm rețeaua de apă la rețeaua de Izvarna. Sigur că sunt multe lucruri de făcut în FIliași, dar important este că, și acest an, am reușit să asigurăm fondurile necesare pentru instituțiile din subordinea consiliului local: școala generală din Filiași, școala generală Bâlta, școala generală Fratoștița, grădinițele și spitalul orășenesc. Avem nevoie de sprijinul  și înțelegerea cetățenilor pentru a reuși să dezvoltăm orașul acesta. Am spus și o repet: îmi cer scuze eu cetățenilor, în numele constructorilor. pentru diconfortul creat de-a lungul anului 2014. Și, de asemenea, pentru că se apropie sărbătorile, țin din sufet să le mulțumesc, atât în numele meu personal cât și al consiliului local și primăriei Filiași și să le urez un an nou mai bun, cu mai multe rezultate, cu mai multe împliniri”, a adăugat edilul șef din Filiași.