Neagoe: Piețele și-au triplat profitul și se împrumută pentru investiții

piata mare craiova phixr Neagoe: Piețele și au triplat profitul și se împrumută pentru investiții poze

SC Piețe și Târguri Craiova SRL va demara anul acesta un program de investiții în spațiile agro-alimentare din oraș, demarând demersurile pentru contractarea unui credit. 

 

Șeful sereleului municipal al piețelor, Claudiu Neagoe, spune că situația financiară a societății este pe un trend ascendent, nepermițând însă deocamdată investiții majore din veniturile proprii ale unității. COnducerea piețelor va solicita astfel permisinea aleșilor locali pentru a se împrumuta în vederea investițiilor prioritare, în prim plan fiind plasate instalații de climatizare pentru spațiile agro-alimentare administrate de societate.

neagoe1 Neagoe: Piețele și au triplat profitul și se împrumută pentru investiții poze

„Pentru anul 2013, în Bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii s-a prognozat un profit brut de 117.000 lei, iar profitul realizat a fost de 321.720 lei, înregistrând o creştere de 274,97%. Profitul prognozat în trimestrul I 2014 a fost 0, având în vedere că iarna sunt mai puţini comercianţi, în timp ce profitul brut realizat a fost de 68.300 lei. Dacă la începutul anului 2013 se înregistrau arierate în sumă de 31.000 lei, în prezent nivelul acestora este 0, datorită măsurilor luate. Societatea noastră are taxele locale privind impozitul pe terenuri şi clădiri achitate în avans pentru tot anul 2014, nu are nici o factură restantă sau neachitată, nici facturi emise care trebuie achitate la termen. Practic, nu există nici o factură emisă către SC PIEŢE şi neplătită.Reabilitarea pieţelor, în sensul îmbunătăţirii condiţiilor, pentru asigurarea unui comerţ civilizat, se află în permanenţă în atenţia noastră. Situaţia financiară nu ne permite, totuşi, investiţii majore din fonduri proprii. De aceea, SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL doreşte să propună Consiliului Local Craiova, cu ocazia rectificării bugetului societăţii, aprobarea accesării unui împrumut de aproximativ 800.000 lei (8 miliarde lei vechi). Această sumă a fost aleasă pentru că, la un credit de 800.000 lei, rata lunară probabilă ar fi de aproximativ 15.000 lei (150 de milioane de lei vechi), sumă pe care societatea o poate susţine fără să afecteze alte cheltuieli sau activitatea curentă. Adică nu vrem să tăiem din salariile actuale sau să dăm oameni afară, ci vrem să luăm un împrumut care să nu ne afecteze desfăşurarea normală a activităţii. Societatea are în momentul de faţă o situaţie economică bună, stabilă şi poate face acest demers, împrumutul urmând să fie accesat în urma unei licitaţii, în cazul în care este aprobat de Consiliul Local Municipal. Dacă reuşim să atragem aceste fonduri extrabugetare, o să venim cu propuneri concrete şi sumele aferente pentru fiecare piaţă şi vom supune aceste propuneri aprobării Consiliului Local. Avem în vedere, deja, câteva investiţii prioritare, stabilite inclusiv în urma solicitărilor venite de la cetăţeni şi comercianţi. De pildă, în Piaţa Valea Roşie este nevoie de un sistem de climatizare pentru că temperatura este foarte ridicată pe platoul agroalimentar în timpul verii şi se degradează marfa, ca să nu mai vorbim de disconfortul creat comercianţilor şi clienţilor acestora. Un astfel de sistem de climatizare, pe vapori, ar trebui făcut şi în Craioviţa Nouă, la Piaţa Big. În Piaţa Centrală există în prezent un asemenea sistem”, a declarat directorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Claudiu Neagoe.